Overslaan en naar de inhoud gaan

'Volgende generatie Windows' wordt op 24 juni onthuld

De grote makeover voor het 6 jaar oude Windows 10 komt in zicht: Microsoft houdt op 24 juni een persevenement over Windows, waar CEO Satya Nadella en chief product officer Panos Panay acte de présence zullen geven.
nextgen Windows
© Microsoft
Microsoft

De bekendmaking van de datum voor het evenement volgt een week op de 'vooraankondiging' die CEO Nadella heeft gedaan. De hoogste baas van Microsoft heeft op ontwikkelaarsconferentie BUILD vorige week laten vallen dat Windows een flinke makeover krijgt, dit jaar nog. Kort daarvoor is echter door Microsoft bekend gemaakt dat de ambitieuze variant 10X geschrapt is.

Opfrissen en opknappen

Details over die aankomende grote update voor Windows 10 zijn officieel nog niet gegeven. In testbuilds en berichten op basis van insiders komt al wel een beeld naar voren. Enerzijds wil Microsoft de gebruikersinterface van zijn computer- en tabletbesturingssysteem een opfrisbeurt geven. Deels is dat overigens een opknapbeurt: om discrepanties en restanten uit Windows' verleden weg te poetsen.

Anderzijds wil Microsoft ook het interne van Windows aanpakken. Zo zou er mogelijk een nieuwe appstore op stapel staan. CEO Nadella heeft vorige week op BUILD al wel verklapt dat app-ontwikkelaars grotere economische kansen kunnen verwachten van wat hij 'de volgende generatie Windows' noemt. Het evenement op donderdag 24 juni wordt live gestreamed.

Windows-liefde

Eerder heeft topman Panos Panay al verklaard dat zijn doel is om gebruikers Windows niet slechts als noodzakelijk iets te laten beschouwen, maar als een product waar ze van houden. De grote makeover (codenaam Sun Valley) moet deze doelstelling realiseren. Het lijkt er nu op dat dit dan de 21H2-update (codenaam Cobalt) wordt, die ergens in de herfstmaanden van dit jaar uitkomt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee