Innovatie & Strategie

Windows
Windows 10 liefde

Windows 10 krijgt flinke makeover

Nieuw Windows in nieuwe zakken?

© Microsoft
2 juni 2021

Windows 10 is officieel de laatste versie van Windows; Microsoft voorziet het besturingssysteem van updates maar komt niet met een volgende versie. Maar CEO Satya Nadella heeft nu gesproken van een volgende generatie Windows. Hyperbool, hype of hoop? Windows 10 heeft nog genoeg ‘achterstallig onderhoud’ aan boord, en Microsoft heeft nog genoeg ambitieuze plannen.

Microsoft-CEO Satya Nadella noemt het de grootste update voor Windows van het decennium. Het 5 jaar oude Windows 10 krijgt later dit jaar een grote verandering voor de kiezen. Terwijl hoogste baas Nadella verder geen details losliet op de ontwikkelaarsconferentie BUILD, zijn er al druppelsgewijs aanwijzingen gekomen over de flinke verbouwing voor Windows.

Lanceringsevenement

De ‘teasende’ CEO liet nog wel weten dat er een apart evenement komt voor de aankomende, ingrijpende update voor Windows. Dat is iets dat Microsoft de afgelopen jaren nauwelijks heeft gedaan voor Windows 10. Grofweg niet meer groots sinds het uitbrengen van de allereerste release in juli 2015. Daarna is wel elk half jaar een grote update uitgebracht, waarvan sommigen flink wat veranderingen en ook nieuwe functionaliteit brachten.

De laatste paar jaar is Microsoft overgegaan naar een meer afwisselend ritme voor de halfjaarlijkse releases. Een lichtere release met relatief weinig veranderingen, gevolgd door een wat zwaardere release die meer vernieuwing brengt. De lente-update is dan bescheiden, en de herfst-update is ingrijpender. De Windows-maker reageert daarmee op interne ontwikkel- en kwaliteitsproblemen, én op externe terughoudendheid om mee te gaan in de upgrademolen.

Tweede jeugd

Windows 10 krijgt dit jaar nog een flinke update, die gebruikers dan moet verleiden om mee te gaan naar de nieuwste versie. Sinds vorig jaar gaan er al geruchten rond dat Microsoft eraan werkt om zijn besturingssysteem nieuw leven in te blazen. Dit zowel qua technologie ‘onder de motorkap’, als ook qua uiterlijk; de gebruikersinterface. Een tweede jeugd voor het 6 jaar oude platform, dat nog veel oudere elementen in zich draagt.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!