Overslaan en naar de inhoud gaan

Teams krijgt webinar-mogelijkheden en Teams Connect

Microsoft voegt onder meer end-to-end-encryptie toe aan Teams en de mogelijkheid webinars voor maximaal 1.000 bezoekers te organiseren. Ook komt er een extra functionaliteit om mensen uit verschillende Teams-omgevingen - intern en extern - samen te laten werken.
videoconferencing
© Microsoft
Microsoft

De komst van de webinarfunctie was al enige tijd geleden uitgelekt. Nu kondigt Microsoft de nieuwe eigenschap officieel aan en geeft details over de mogelijkheden.

Zo kunnen zakelijke gebruikers van Microsoft 365 de nieuwe eigenschap vrijwel allemaal inzetten zonder extra kosten. Er is een mogelijkheid voor deelnemers om zich te registreren, 'rijke' presentatie- en controlefuncties en een rapportage na afloop. De standaard uitvoering biedt ruimte voor 1.000 deelnemers die ook een interactie kunnen aangaan met de presentatoren. Teams biedt ook de optie het aantal deelnemers op te rekken tot 10.000 deelnemers (tot het eind van het jaar zelf 20.000), maar die kunnen de webinar alleen in de vorm van een eenrichting-uitzending bekijken.

Samenwerken met andere teams in eigen Teams

Een andere nieuwe eigenschap is Teams Connect. Een host kan een kanaal opzetten waar verschillende Teams, ook van verschillende organisaties, toegang toe krijgen vanuit hun eigen Teams-omgeving. Teams Connect is vooral bedoeld voor projecten waarbij meerdere teams samenwerken in een project. Daarmee onderscheidt Teams Connect zich van het al langer bestaande Guest Access, dat meer bedoeld is om een enkele gast tijdelijk veel bevoegdheden te geven binnen een team.

De end-to-end-encryptie die Microsoft toevoegt aan Teams, komt met een regelpaneel voor de IT-beheerder. Uiteindelijk bepaalt de beheerder welke gebruikers hun gesprekken kunnen afschermen tegen meeluisteren.

Verder komen er nieuwe opties om een presentatie te geven in Teams. Zo krijgt de organisator met de Presenter Mode meer mogelijkheden het beelden van de spreker en de presentatie over elkaar te leggen. Met Powerpoint Live kan de voorzitter van een vergadering combinaties maken van losse notities, presentaties, chat en beelden van deelnemers aan de vergadering.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in