Overslaan en naar de inhoud gaan

Overstap naar Teams dringt voor gebruikers Skype for Business Online

Gebruikers van Skype for Business hebben nog tot 31 juli dit jaar om een alternatief te zoeken, bij voorkeur naar Teams, waarschuwt Microsoft. Bedrijven zouden nu de finale migratie in gang moeten zetten, als ze dat niet al hebben gedaan.
Videoconference
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

Aan die deadline wordt niet meer getornd, ook al hebben bedrijven door de maatregelen tegen de Covid-19-pandemie wellicht vertraging opgelopen in hun migratiestrategie. Microsoft signaleert dat al veel bedrijven bezig zijn met het uitvoeren van die plannen of ze hebben afgerond. Maar van de twee jaar tijd die Microsoft gaf voor de overstap zijn nog maar zes maanden over.

Op 31 juli 2019 kondigde het bedrijf aan een punt te willen zetten achter Skype for Business Online en Skype for Business Server. Bedrijven waren tot dan toe huiverig over te stappen op Teams omdat hun vertrouwde Skype-dienstverlening meer mogelijkheden bood. Hoewel dat argument in de jaren daarvoor klopte, claimde Microsoft in 2018 dat beide producten dezelfde functies konden verzorgen. Sindsdien is verder gewerkt aan verbetering van bijvoorbeeld de telefoonfuncties en de introductie van nieuwe hulpmiddelen voor samenwerking in Teams.

Het gebruik van Teams heeft ondertussen een forse impuls gekregen door het vele thuiswerken in de Covid-19-pandemie. In oktober 2020 meldde Microsoft dat dagelijks 115 miljoen mensen gebruik maakten van Teams. In april vorig jaar stond de teller nog maar op 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in