Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft trekt stekker uit Skype for Business Online in juli 2021

Op 31 juli 2021 valt het doek voor Skype for Business heeft Microsoft bekend gemaakt. Tot die tijd is er een overgangsperiode waarin het nieuwe Teams een steeds belangrijker rol krijgt.
Skype for Business
© Microsoft
Microsoft

Tot de deadline kunnen de huidige gebruikers gewoon de Skype-dienst inzetten zoals ze gewend zijn, verzekert Microsoft in een blogpost. Tot 1 september dit jaar is het zelfs mogelijk nieuwe gebruikers toe te voegen. Na 1 september 2019 vervalt die optie echter voor nieuwe Office 365-klanten die dan voor videovergaderen automatisch worden doorverwezen naar Teams.

Sinds juli 2018 zegt Microsoft dat alle eigenschappen waar Skype for Business-klanten aan gewend zijn, ook beschikbaar zijn in Teams. Maar zoals ZDNet uitzocht ontbraken er toch een aantal belangrijke zaken, zoals de mogelijkheid te communiceren met Skype for Consumer-gebruikers. Microsoft zegt nu dat dit begin 2020 mogelijk wordt.

Overigens blijft Microsoft de on-premise versie van Skype for Business via de Skype for Business Server 2019 ondersteunen tot oktober 2025.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee