Overslaan en naar de inhoud gaan

Teams krijgt Snapchat-filters, met wisselende collectie lenzen

Snapchat en Microsoft verbreden hun samenwerking door nu filters van de bekende chat-app te integreren in de veelgebruikte communicatie-app Teams. Eerder heeft Microsoft al de Flip-app voor video-onderwijs voorzien van Snaps-technologie voor augmented reality. Eerder bood Snapchat nog een eigen desktop-app om als virtuele camera elke andere video-app te kunnen voorzien van zogeheten Lenses, maar daar is de stekker uit getrokken.
augmented reality, AR
© Snapchat
Snapchat

Gebruikers van Teams, wat er wereldwijd zo'n 280 miljoen zijn, hebben nu de mogelijkheid om AR-filters van Snapchat toe te passen in hun videogesprekken. Een herstart van Teams kan nog even vereist zijn om de nieuwe video-effecten weer te geven in die Microsoft-app. Onder de instelling van video-effecten zijn dan naast virtuele achtergronden (drie jaar terug geïntroduceerd) en wat basale Microsoft-omlijstingen en -stijlen ook een reeks Snapchat Lenses te vinden.

Uitproberen

Het selecteren van zo'n AR-filter kan in eerste instantie nog wat crashes opleveren, zo ontdekt AG Connect. Enkele gekozen Snapchat-lenzen zorgen ervoor dat de camerafunctie in Teams wordt uitgeschakeld. Dit lijkt echter een tijdelijke kwestie te zijn want andere lenzen werken wel gelijk en opnieuw uitproberen van eerst weigerende lenzen levert alsnog succes op. Oudere computers krijgen dan wel een flinke processorbelasting voor de kiezen.

Het gaat vooralsnog om een selectie van 26 populaire Lenses, meldt Snapchat in een kort nieuwsbericht over deze nieuwe integratie met Microsoft. Die collectie zal dan wel in roulatie zijn, dus Teams-gebruikers krijgen ook verversing voorgeschoteld. Het is nog niet duidelijk of er ook favorieten zijn aan te maken, zodat bepaalde filters niet 'wegvallen' uit de selectie die in Teams beschikbaar is.

Van eigen AR-app naar integratie

Eerder had Snapchat al voor computergebruikers een desktop-app uitgebracht (voor Windows en macOS) die als virtuele camera dient voor in wezen elke applicatie die een aangesloten fysieke camera gebruikt. Dit Snap Camera ging tussen de echte camera en een videogebruikende applicatie in zitten en bood dan de mogelijkheid om de veelal speelse Snapchat Lenses toe te passen. Dit gold dus voor Teams, Zoom, Skype en vele andere apps.

Voor installatie van de benodigde desktop-app waren dan wel beheerdersrechten vereist. Snapchat heeft zijn Camera-app begin dit jaar echter geschrapt. Daarbij is niet alleen de download offline gehaald maar zouden ook bestaande installaties zijn uitgeschakeld. Snapchat heeft toen verklaard dat het zich ging concentreren op zijn Camera Kit waarmee andere app-aanbieders de functionaliteit kunnen opnemen in hun software. Microsoft heeft dat gedaan met de in 2018 overgenomen app Flip (toen nog Flipgrid) voor video-onderwijs en nu ook met Teams.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in