Innovatie & Strategie

Apps
Microsoft Teams

Microsoft Teams krijgt achtergronden à la Zoom

Eerder al beloofde feature wordt nu uitgerold naar Teams-gebruikers.

© Microsoft
14 april 2020

Eerder al beloofde feature wordt nu uitgerold naar Teams-gebruikers.

Microsoft is begonnen met het updaten van Teams om gebruikers eigen achtergronden te laten 'inlassen' in videogesprekken. De app voor tekstchat, audiogesprekken en videovergaderingen wordt nu wereldwijd flink meer gebruikt, net zoals het gebruiksvriendelijke Zoom. Laatstgenoemde lijdt momenteel aan wat securitytekortkomingen, maar loopt flink voorop qua gebruik. Daarbij heeft Zoom al geruime tijd de mogelijkheid om achtergrondafbeeldingen naar keuze te truceren, ook om de eigen thuiswerkruimte te maskeren. 

De mogelijkheid van 'custom backgrounds' in Teams is ruim een jaar geleden al aangekondigd en geshowd door Microsoft. De chat- en vergader-app heeft tot op heden wel de functie ingebouwd om achtergronden te vervagen (blurring). Gebruikers kunnen dit inschakelen door tijdens een videogesprek te klikken op de drie bolletjes rechts in het beeld 'zwevende' instellingenbalkje. Daar zijn camera en microfoon in of uit te schakelen, en via de drie bolletjes ook de achtergrondvervaging.

Beperkte keuze eerst

Een update voor Teams die nu geleidelijk aan beschikbaar komt, voegt bij blurring de optie toe van een eigen achtergrond. De planning is om dit in april uit te rollen naar gebruikers. Sommigen kunnen deze functie dus eerder tot hun beschikking hebben dan anderen. Officieel beperkt Microsoft de eigen achtergronden tot een selectie die het bedrijf dan biedt. Deze beperking tot een lijst van voorgeselecteerd beeldmateriaal moet in mei worden opgevolgd door de mogelijkheid voor eindgebruikers om zelf afbeeldingen te uploaden.

Ondertussen hebben ondernemende gebruikers al uitgezocht hoe er toch nu al eigen beeld kan worden geladen als achtergrond in een Teams-videogesprek. Het lijkt een kwestie te zijn van simpelweg een afbeeldingsbestand in de juiste map plaatsen, waar Teams dan zijn lijst voor achtergrondselectie vandaan haalt. Dit is de upload-submap in de backgrounds-map van Teams, die weer diep in de AppData-Roaming-submappen schuilt. Mogelijk heeft niet elke gebruiker van een zakelijke Windows-computer toegang tot die map.

Wachten op uitrol

De Teams-update waarin de achtergrondkeuze in eerste fase mogelijk wordt gemaakt, is versie 1.3.00.8663. De Teams-app handmatig laten controleren op nieuwe releases levert niet nu direct die versie op, zo blijkt uit controle door AG Connect.

Microsoft heeft eigen achtergronden voor Teams al in maar 2019 geshowd:

Custom backgrounds in Teams

 

Thuiswerktips van AG Connect

De redacteuren van AG Connect delen hun thuiswerktips ook in korte video's. Zo vertelt redacteur Jasper Bakker hier over licht, geluid en (echte) achtergrond (in beeld). Meer tips bekijken? Dat kan hier

2
Reacties
Jasper Bakker 14 april 2020 15:16

@SHAWN
Omdat het nu geleidelijk aan wordt uitgerold. Dus sommige gebruikers hebben het al, anderen krijgen het nu, en weer anderen krijgen het ergens later/binnenkort.
PS Vandaar ook de slotzin: "De Teams-app handmatig laten controleren op nieuwe releases levert niet nu direct die versie op, zo blijkt uit controle door AG Connect."

shawn 14 april 2020 14:36

hoezo kan ik die update met achtergronden niet krijgen op Microsoft teams

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.