Overslaan en naar de inhoud gaan

Symantec-restant slokt concurrent op

NortonLifeLock, wat het overgebleven deel is van securityleverancier Symantec, neemt concurrent Avast over in een deal met een waarde van meer dan 8 miljard dollar. Het op consumenten gerichte Norton-bedrijf is niet meegegaan in de overname door Broadcom, en maakt zichzelf nu flink groter.
Norton securitysoftware
© NortonLifeLock
NortonLifeLock

Het samengaan met het Tsjechische Avast brengt Norton ook het eerder al opgekochte AVG. Het nieuwe, geconsolideerde securitybedrijf zegt te mikken op meer dan 500 miljoen gebruikers, waarvan het ongeveer 40 miljoen als directe klanten heeft.

'Voor meer cyberveiligheid'

CEO Vincent Pilette van NortonLifeLock stelt dat hiermee een grote stap voorwaarts wordt gezet voor de cyberveiligheid van consumenten. Hij noemt de bedrijfsvisie om mensen te beschermen en zichzelf te laten beschermen voor hun digitale levens. Daarbij spiegelt de topman ook verder versnelde innovatie voor om cyberveiligheid te transformeren.

Zijn Avast-tegenhanger Ondřej Vlček wijst op het feit dat wereldwijde cyberdreigingen toenemen, terwijl cyberveiligheid nog altijd op een laag pitje staat. Zijn bedrijf brengt volgens het persbericht expertise op het gebied van privacy, terwijl NortonLifeLock sterk is in digitale identiteit. Het doel is om de combinatie te verheffen boven kernproducten voor IT-security om tot aanpalende digitale veiligheidsoplossingen te komen waarbij vertrouwen het sleutelwoord is.

Grote onderkant van de markt

Naast gewone consumenten mikt het gecombineerde securitybedrijf ook op thuiswerkers en kleinere bedrijven. De overname van Avast middels een aandelenkoop door NortonLifeLock moet ook financiële voordelen brengen via "kostensynergie", wat ook het wegsnijden van overlap omvat. Dit betreft ook het saneren van dubbele rollen, maar vooralsnog niet op topniveau. CEO Pilette behoudt zijn functie, terwijl Avast-CEO Vlček nu president van NortonLifeLock wordt en lid van de raad van bestuur.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in