Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe feature in Google Calendar geeft werklocatie weer

Google heeft een nieuwe functie ontwikkeld waarmee gebruikers kunnen aangeven vanaf welke locatie ze werken. Vanaf 30 augustus wordt de functie beschikbaar.
agenda
© Microsoft
Microsoft

Met de nieuwe functie geven gebruikers in Google Calendar aan wanneer ze werken en op welke dag van de week. De werklocaties waaruit gebruikers kunnen kiezen zijn: 'Werk', 'Thuis', 'Niet gespecificeerd' of 'Ergens anders'.

Google voegt de nieuwe functie toe zodat het makkelijker wordt voor werknemers om fysieke meetings te plannen. Of zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten wanneer het om een hybride vergadering gaat.

Pandemie
De behoefte voor de nieuwe functionaliteit is ontstaan doordat meer mensen thuiswerken als gevolg van de pandemie, schrijft The Verge. Daardoor was het voor werknemers onderling lastig om in te schatten wanneer iemand wel of niet werkte, maar ook vanaf welke locatie collega's hun werk deden was niet altijd duidelijk. Dit bleek toch een uitdaging voor het plannen van fysieke vergaderingen of voor het organiseren van andere events. De nieuwe feature van Google moet dit probleem oplossen.

De functie staat niet per default aan. Gebruikers kunnen dit inschakelen als de functie per 30 augustus beschikbaar wordt. Niet iedereen kan er overigens gebruik van maken. De functie is met name bedoeld voor iedereen die de zakelijke pakketten van Google afneemt. Particulieren die werken met G Suite Basic krijgen deze functionaliteit niet. Ook gebruikers van Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials en Education Fundamental plans kunnen hier geen gebruik van maken. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in