Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse banken zetten nog meer in op fintech

Twee Nederlandse banken besloten deze week hun pijlen nog meer te gaan richten op fintech. ABN AMRO steekt opnieuw geld in het Zweedse Tink. En ING richt een nieuw investeringsfonds op, speciaal bedoeld voor investeringen in fintechbedrijven.
Munten
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Na een eerdere investering van 1,5 miljoen euro in mei vorig jaar doet ABN AMRO nu ook mee met de volgende investeringsronde van Tink. Hoeveel geld er dit keer met de investering is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht.

ABN AMRO en Tink halen banden aan

Tink en ABN AMRO hebben samen de app voor financieel inzicht Grip ontwikkeld, die eind 2015 op de markt werd gebracht. Sinds de introductie van de app hebben al meer dan 300.000 klanten van ABN AMRO zich aangemeld. De bank zegt ‘zeer tevreden’ te zijn over de samenwerking en verwacht samen met Tink nog meer voordelen te kunnen creëren voor zijn klanten.

Het belang in Tink van ABN AMRO’s Digital Impact Fund - het investeringsfonds van 10 miljoen euro waarmee de bank investeert in startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten - is door de investering gelijkgebleven. Nieuwe aandeelhouders zijn onder meer de Scandinavische banken Nordea en Nordnet.

ING zet tandje bij

ING werkt al samen met zo'n 115 fintechbedrijven. Gisteren maakte het bekend een nieuw investeringsfonds te beginnen voor de fintechsector met 300 miljoen euro in kas. Dat geld is bedoeld om het tempo van innovaties in de financiële sector op te voeren. “We zien dat veranderingen op dit gebied sneller en sneller plaatsvinden. Daarom moeten we zelf ook een tandje extra bijzetten”, verklaart Benoit Legrand, die is aangesteld als topman van het fonds.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in