Overslaan en naar de inhoud gaan

Musk op zoek naar nieuwe CEO voor Twitter, personeel krijgt waarschuwing

Elon Musk verwacht op termijn minder tijd door te brengen bij het onlangs door hem gekochte Twitter. Hij hoopt de reorganisatie die hij inzette sinds hij aan roer staat van het socialmediabedrijf deze week af te ronden. Daarbij is hij op zoek naar iemand die de dagelijkse leiding in handen krijgt.
Twitter
© Shutterstock
Shutterstock

Musk gaf dat aan terwijl hij getuigde in een rechtbank. Hij moet zich voor de rechter verdedigen tegen beweringen dat zijn prestatiebonus van 56 miljard dollar bij autoproducent Tesla is gebaseerd op te gemakkelijk te behalen doelstellingen. De bonus zou ook zijn goedgekeurd door een te volgzame raad van bestuur.

De eerste twee weken met Musk als eigenaar van Twitter werden gekenmerkt door snelle veranderingen en chaos. Musk ontsloeg in eerste instantie het bestuur en andere leidinggevenden bij Twitter. Daarna werd circa de helft van het personeel van het socialmediabedrijf op straat gezet.

Volgens Musk is er veel werk te verzetten bij Twitter om de reorganisatie op gang te krijgen. "Maar daarna verwacht ik mijn tijd bij Twitter te verminderen", zei hij in zijn getuigenis.

Extreme hardcore zijn

Musk heeft het personeel van Twitter dat hij nog niet heeft ontslagen voor een keuze gesteld. Of het personeel moet "extreme hardcore" zijn en lange intense dagen willen maken, of de medewerkers verliezen hun baan. Zo staat in een interne memo die door persbureau AFP werd ingezien.

Hij heeft eerder al de helft van het Twitter-personeel ontslagen. Ook de leiding van het bedrijf ging eruit. Verder werd het thuiswerkbeleid afgeschaft. Zijn pogingen om Twitter te hervormen liepen vooral uit in chaos en onrust.

Lange uren werken

"In de toekomst, om een baanbrekend Twitter 2.0 te bouwen en om te slagen in een steeds competitievere wereld, zullen we extreem hardcore moeten zijn," schreef Musk in de interne memo. "Dit betekent lange uren werken op hoge intensiteit. Alleen uitzonderlijke prestaties zullen een voldoende opleveren."

Het personeel is gevraagd om donderdag hun betrokkenheid bij "het nieuwe Twitter" te bevestigen. Doen ze dat niet, dan verliezen ze hun baan en krijgen ze drie maanden ontslagvergoeding.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in