Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter-, Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk: ik ben overwerkt

Elon Musk is naar eigen zeggen overwerkt. De miljardair en baas van onder andere autofabrikant Tesla en socialmediabedrijf Twitter gaf tijdens een vraaggesprek tijdens een bedrijfstop in de marge van de G20-top op Bali aan "te veel werk" op zijn bord te hebben liggen. "Ik werk het absolute maximum dat ik kan werken. Van 's morgens tot 's avonds, zeven dagen per week", aldus Musk.
Profiel Elon Musk voor Twitter-logo
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De miljardair sprak tijdens de zakenconferentie B20. Hij was niet lijfelijk aanwezig in Indonesië. Dit omdat hij zich deze week voor de rechter in de Verenigde Staten moet verantwoorden voor een miljardenbonus die hij als baas van Tesla krijgt.

Massaontslag en terug naar kantoor

Musk is sinds kort de 'Chief Twit' van Twitter. Zijn unieke manier van leidinggeven kostte circa de helft van het personeel van het techbedrijf al zijn baan, al is hij wel teruggekomen op een aantal van die ontslagen. Ook ging er een streep door het thuiswerkbeleid van Twitter.

Het is niet voor het eerst dat Musk zich verzet tegen werken op afstand. Personeel van Tesla kreeg te horen dat ze eerder "moesten doen alsof ze elders werkten" als ze thuis wilden werken. Van Musk zelf is ook bekend dat hij op het werk slaapt, of zelfs op de fabrieksvloer.

'Stroom uitgevallen'

Hoeveel Musk werkt was het meest terugkerende thema van het soms verstilde gesprek van maandag op de B20. Het werd nog surrealistischer door Musk's verduisterde achtergrond en gebrekkige verlichting. De miljardair, gekleed in een hem door de organisatoren toegezonden Indonesisch batik-shirt, zei dat de stroom was uitgevallen op zijn locatie.

Musk leidt momenteel Twitter, Tesla en SpaceX. Hij richtte ook tunnelbedrijf The Boring Company op (dat een alternatief voor hogesnelheidstreinen claimt te kunnen bieden) en techbedrijf Neuralink (dat werkt aan het verbinden van hersenen met computers). "Hoe ik mezelf martel is next level, eerlijk gezegd", zei 's werelds rijkste persoon.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in