Overslaan en naar de inhoud gaan

'Elon Musk waarschuwt voor faillissement Twitter'

Elon Musk heeft werknemers gewaarschuwd voor een mogelijk faillissement. Dat stellen ingewijden tegenover Bloomberg. Ondertussen verlaten steeds meer topmensen het bedrijf.
Profiel Elon Musk voor Twitter-logo
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Musk zei in een eerste telefoongesprek met werknemers dat het bedrijf meer geld moet gaan verdienen, zo vertellen de ingewijden aan Bloomberg. Lukt dat niet, dan is een faillissement niet uitgesloten. Woensdagavond stuurde hij ook al een e-mail aan werknemers, waarin hij waarschuwde voor "een moeilijke tijd" die eraan komt.

De Tesla-topman kocht Twitter z'n twee weken geleden voor 44 miljard dollar. Daarmee werd Twitter van de beurs gehaald, maar kreeg het ook direct 13 miljard dollar aan schulden bij in totaal zeven banken.

Om nu snel meer geld te verdienen, moet het abonnement Twitter Blue snel iets worden waar mensen voor willen betalen, aldus Musk tijdens het gesprek. Daarnaast zou hij meer nieuwe producten willen introduceren, zeggen de ingewijden, zoals de optie om betalingen te doen via het platform en bankrekeningen met rente. Ook zou het gemakkelijker moeten worden om lid te worden van Twitter, net zoals nu het geval is bij TikTok. 

Exodus bij Twitter

Ondertussen verlaten steeds meer mensen het bedrijf. Nog geen week na de overname schrapte Musk ongeveer de helft van de banen, om een paar dagen later een deel van hen te vragen toch weer terug te komen.

Diverse topmensen zijn inmiddels zelf opgestapt. Ingewijden zeggen tegenover Reuters dat onder meer Yoel Roth - het hoofd van Trust & Safety, met als opdracht om nepnieuws en haatdragende berichten aan te pakken - is vertrokken. Gisteren kondigde daarnaast CISO Lea Kissner aan dat ze haar ontslag had ingediend. En ook Chief Privacy Officer Damien Kieran en Chief Compliance Officer Marianne Fogarty zijn volgens Reuters inmiddels opgestapt. 

De exodus kan echter nog groter worden. Tijdens het gesprek met de werknemers uitte Musk namelijk nog een andere waarschuwing, zo stellen de ingewijden van Bloomberg. Werknemers zouden een werkweek van 80 uur moeten omarmen, moeten accepteren dat er minder voordelen als gratis eten zijn en minstens 40 uur per week op kantoor moeten verschijnen. "Als je niet wil komen, is je ontslag geaccepteerd", aldus Musk volgens één van de bronnen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in