Overslaan en naar de inhoud gaan

Worstelen met WiFi in hypermodern kantoor, overkomt zelfs Google

Connectiviteit is cruciaal in moderne tijden en draadloze verbindingen zijn daarbij wel een basisbehoefte voor werknemers. Toch zijn er gebouwen waar WiFi nogal suboptimaal is, een praktisch probleem dat zelfs techreus Google raakt. De gloednieuwe, zelfontworpen Bay View-campus blijkt door de constructie WiFi-signalen 'op te slokken'.

draadloos werkende mensen
CC0 - Unsplash.com

Google's radicale 'rethinking' van het idee van wat een kantoorgebouw is, of moet zijn, heeft een negatief neveneffect. Het tent-achtige ontwerp van metaal en glas met zonnepanelen en regenwateropvang ziet er modern uit, maar is voor modern werk wat minder geschikt. Het prestigieuze kantoor wordt door werknemers omschreven als een Bermuda-driehoek voor WiFi-verkeer, meldt persbureau Reuters.

Buiten werken of via netwerkkabels

Managers moedigen werknemers aan om buiten het gebouw te gaan voor betere verbindingen of om in het naastgelegen café te gaan werken, waar het WiFi-signaal sterker is. Ondertussen zijn sommige werknemers ertoe overgegaan om te vertrouwen op 'ouderwetse' Ethernet-kabels of om hun smartphones te gebruiken als mobiele hotspot.

Een Amerikaanse woordvoerder van Google bevestigt dat er WiFi-problemen zijn en stelt dat er verbeteringen zijn doorgevoerd. Een fix moet ergens in de komende weken worden gerealiseerd. Ondertussen heeft het bedrijf wel beleid opgelegd om werknemers weer meer naar kantoorgebouwen te laten komen, om het massale thuis- en telewerken sinds de coronacrisis wat in te perken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in