Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexa verstoort Qualcomm-presentatie op CES

Live ICT-demonstraties zijn en blijven risicovol. Chipmaker Qualcomm bewijst dat nu weer eens met zijn CES-presentatie over een samenwerking met Amazon, waarbij ook aangehaakt wordt op Amazons stemassistent Alexa. Middenin een uitleg over de features is Qualcomm-topman Nakul Dagul geïnterrumpeerd: "Nee, dat is niet waar".
Amazon Echo
© Amazon
Amazon

Qualcomm grijpt elektronica- en ICT-beurs CES (Consumer Electronics Show) aan om een reeks nieuwe producten en initiatieven aan te kondigen. Daaronder ook een samenwerking met Amazon: voor de integratie van stemassistent Alexa in infotainment systemen met daarin Qualcomms Snapdragon-processors. De CES-presentatie waarin dit en diverse andere dingen zijn aangekondigd, bevatte ook een demonstratie van de combinatie Alexa en infotainment.

Multimedia met spraak

Een systeem met 30 inch scherm en twee extra schermen werd geshowd met daarop informatie en content vanaf Amazons videodienst Prime Video. De spraakherkenningsfunctionaliteit van Alexa kan dan bediening afhandelen en middels spraak ook reageren op wat de gebruiker zoal vraagt en doet. Laatstgenoemde omvat kennelijk ook ongevraagd advies, of een correctie. Tijdens de demo zei Alexa plots: "Nee, dat is niet waar", zoals diverse media melden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in