Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazons Alexa kruipt in de auto

Amazon zette gisteren een offensief in om de spraakherkenning en kunstmatige intelligentie overal in het dagelijks leven te introduceren.
Amazon Echo auto
© Amazon
Amazon

De Echo Auto maakt contact met een smartphone en laat van zich horen via de speakers van de auto. De Alexa slimme assistent van de Echo Auto kan dezelfde functies uitvoeren als de Echo thuis. Daarnaast kan Alexa in de auto bij een gesproken verzoek om navigatie-instructies automatisch de favoriete navigatie-app inschakelen. Volgens Amazon zijn de 8 microfoons in staat je stem te herkennen ook al is er sprake van lawaai van de weg of uit de audio-installatie. De Echo Auto gaat uiteindelijk 49,99 dollar kosten, maar is in een invite-only introductieprogramma te krijgen voor 24,99 dollar.

Veel meer nieuwe Echo-producten

De Echo Auto is maar een van de 14 nieuwe producten op basis van Alexa, die Amazon gisteren toonde. Zo is er nu ook een magnetron die helemaal bestuurd kan worden met een van de Echo-apparaten. Amazon introduceerde voor producenten van apparatuur in huis een Alexa Connect Kit  waarmee zij dergelijke Echo-aansturing in hun eigen producten kunnen verwerken. De Connect Kit maakt via Bluetooth verbinding met de Echo's. 

Amazon toonde op het evenement verder drie nieuwe speakers: een nieuwe Echo Dot, een Echo Sub - die bastonen toevoegt aan de andere Echo's  en een tweede generatie van de Echo Plus.

Ook speakers van derden kunnen nu luisteren

De Echo input is een aanvulling op speakers van derden. De input heeft dus geen eigen speaker, maar voegt de mogelijkheid om spraakcommando's te geven toe aan speakers die bijvoorbeeld al in huis staan. Alexa's antwoorden komen dan via die geluidsboxen.

Verder liet Amazon ook een nieuwe generatie Echo Show zien en introduceerde de Alexa Guard, een nieuwe eigenschap van Alexa die de Echo's alert maakt op speciale geluiden zoals brekend glas of het alarm van een brand- of koolmonoxidetector. De nieuwe functie laat zich activeren door tegen een Echo apparaat te zeggen 'Alexa, I'm leaving'. In deze geactiveerde stand kan de Echo ook de verlichting in huis 'op een natuurlijke manier' aan en uit zetten op basis van patroon dat Alexa Guard met machine learning afleidt uit het dagelijk gebruik van de lichten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in