Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon introduceert intelligente vraagpaal Echo

De zuil heeft de productnaam Echo meegekregen, maar luistert naar het activatiecommando 'Alexa'. Na het uitspreken daarvan kan de zuil gesproken commando's uitvoeren zoals muziek aanzetten, de tijd opnoemen, woorden spellen, de koppen van het nieuws voorlezen, een alarm op een bepaalde tijd instellen of allerlei vragen beantwoorden en boodschappenlijstjes maken. Voor de communicatie met compatibele apparatuur gebruikt Echo een Bluetooth-verbinding.
Amazon Echo
© Amazon
Amazon

Het apparaat heeft de afmetingen van een koker die wel om de duurdere wiskeys zit. De zuil is voorzien van maar liefst 7 microfoons waarmee het apparaat voortdurend alert is op het activeringscommando. Pas na het uitspreken ervan worden er ook geluiden geregistreerd en bewerkt in de cloud, waar Echo voortdurend mee in verbinding staat. De microfoons zijn volgens Amazon zeer gevoelig en zouden het activatiecommando oppikken op elk stemvolume.

Alexa lijkt makkelijk tot verwarring te leiden

Het is onduidelijk of het activatiecommando 'Alexa' dat in de demovideo wordt gebruikt, ook te wijzigen is. Wanneer dat niet kan, gaat dat ongetwijfeld tot compromitterende situaties leiden wanneer iemand in het huishouden die al naam heeft of een die er op lijkt.

Amazon steekt met de introductie van Echo opnieuw zijn nek uit met eigen hardware. Eerder flopte de eigen smartphone Fire volledig. De Kindle e-reader was juist een succesnummer, alhoewel de populariteit ervan nu tanende is.

De Aamazon Echo kost 199 dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in