Overslaan en naar de inhoud gaan

Google tegen Trump: 'Geen politieke voorkeuren'

De zoekresultaten bij Google worden niet beïnvloed om politieke redenen. Dat laat Google weten na kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump. Die had getwitterd dat conservatieve geluiden zouden worden tegengehouden en dat positief nieuws over hem nauwelijks te vinden is.
Donald Trump
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

"Als gebruikers een zoekopdracht invoeren, is het ons doel om ervoor te zorgen dat zij binnen een paar seconden de meest relevante antwoorden krijgen. De zoekmachine wordt niet gebruikt voor een politieke agenda en we duwen onze resultaten niet in de richting van een politieke ideologie", meldt Google.

Trump had geklaagd dat berichten van 'nep-CNN' prominent te vinden zijn, terwijl 'Republikeinse/conservatieve en eerlijke media worden buitengesloten'. Hij sprak over 'linkse media, erg gevaarlijk' en voegde er aan toe: 'Ze controleren wat we wel en niet kunnen zien. Dit is een ernstige situatie, waar iets aan gedaan zal worden.'

Google is niet het eerste bedrijf dat door Trump onder vuur wordt genomen. Eerder viel hij Amazon en de oprichter daarvan, Jeff Bezos, openlijk aan. Bezos is ook eigenaar van de Washington Post, een van de belangrijkste kranten in de Verenigde Staten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in