Overslaan en naar de inhoud gaan

'EU-boetes dreigen voor Philips en Asustek'

Het Nederlandse Philips en het Taiwanese techbedrijf Asustek, bekend van het merk Asus, kunnen naar verluidt boetes tegemoet zien van de Europese Commissie. Volgens persbureau Bloomberg zouden ze webwinkels hebben verhinderd om voor bepaalde producten lagere prijzen te hanteren dan reguliere winkels. Ook voor andere bedrijven ligt er waarschijnlijk een geldstraf in het verschiet.
Philips logo

Het nieuwsbericht van Bloomberg is gebaseerd op twee ingewijden. Brussel komt volgens hen mogelijk ergens in de komende weken al met nieuws over de boetes naar buiten. Maar het zou ook nog kunnen dat de zaak over de zomer heen getild wordt.

Verdenking van prijsafspraken

De kwestie speelt al jaren. Al in 2013 kregen Philips, dat zich tegenwoordig vooral richt op zorgtechnologie, en andere bedrijven onverwacht bezoek van de Europese mededingingsautoriteiten. De inspecteurs verdachten hen er toen van te hebben samengespannen om zo de prijzen van bepaalde consumentenelektronica op te drijven.

Philips wilde zelf geen commentaar geven. Asustek gaf vorige maand al enige openheid van zaken. Financieel topman Nick Wu vertelde in een toelichting bij een cijferbericht dat hij rekening hield met een Europese boete van 65 miljoen euro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in