Overslaan en naar de inhoud gaan

VS wil upgrade van breedbanddefinitie, naar 100 Mbps

De Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC wil de overheidsdefinitie van breedband in de VS ophogen; naar 100Mbps (Megabit per seconde) down en 20Mbps up. FCC-voorzitter, Democratisch politicus Jessica Rosenworcel, wil daarmee afstappen van de 25Mbps down en 3Mbps up die in 2015 officieel is benoemd tot 'breedband'. In januari 2021 heeft haar voorganger, de door president Trump benoemde Ajit Pai, nog bepaald dat 25/3 afdoende was.
Slak
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Nu, in juli 2022, wil de FCC toch hogere snelheden officieel vastleggen als wat minimaal mag gelden als 'breedband'. Dit legt dan telecompartijen bepaalde verplichtingen op, voor hun aanbod maar ook hun reclame-uitingen. Rosenworcel stelt dat ze het Amerikaanse publiek snellere breedbanddiensten wil geven en heeft daarbij ook een doel met Gigabitsnelheden voor ogen - ergens in de toekomst.

Achterhaald, zeker in coronatijd

"De behoeften van internetgebruikers zijn lang geleden al de 25/3-snelheidsmetriek van de FCC gepasseerd", schrijft de FCC-voorzitter in haar voorstel voor het upgraden van de overheidsdefinitie. Dat passeren is nog extra (snel) gebeurd tijdens de wereldwijde gezondheidspandemie die zoveel van het Amerikaanse leven en werken heeft overgeheveld naar de nieuwe online realiteit. "De 25/3-metriek is niet alleen achterhaald, het is een schadelijke metriek omdat het de mate verbergt waarin buurten met lage inkomens en het platteland worden achtergelaten en offline gehouden."

Rosenworcel argumenteert dat het daarom nodig is om de minimumsnelheden voor breedband te verhogen; nu en in de toekomst. Op termijn wil zij dat de FCC Gigabitsnelheden benoemt als officieel minimumvereiste voor breedbandtoegang tot internet. Het is volgens haar nodig om de lat hoog te leggen "als we willen dat iedereen overal een eerlijke kans heeft op succes in de eenentwintigste eeuw".

Gemiddeld 43 Mbps?

Volgens verschillende metingen van verschillende bedrijven en organisaties zit de Verenigde Staten tussen de 150 en 205 Mbps gemiddelde downloadsnelheid voor vaste breedbandverbindingen. Dit kan flink verschillen per staat, en binnen zo'n gebied dan ook per regio, streek en wijk. Volgens ISP-monitor HighSpeedInternet.com zit de VS echter op een flink lager gemiddelde: van nog geen 43 Mbps in 2020. Ook bij die meting zijn er verschillen tussen staten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in