Overslaan en naar de inhoud gaan

AT&T: 50/10 Mbps internet is goed genoeg

Telecomaanbieder AT&T vreest aanzienlijke kosten voor het aanleggen van wat het bedrijf overcapaciteit noemt. Breedband voor de 21ste eeuw valt volgens topvrouw Joan Marsh te definiëren als een relatief lichte upgrade van de huidige overheidsdefinitie van 25 Mbps down- en 3 Mbps-upstream (25/3 Mbps). Zoom-groepsgesprekken zijn met 1 Mbps down en 600 Kbps up prima te doen, blogt zij.
Slak
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Volgens de executive vice-president van AT&T is er momenteel geen overtuigend bewijs dat uitgaven voor het aanleggen van glasvezel naar huishoudens en het mkb rechtvaardigt boven snelheden als 50/10 Mbps of 100/20 Mbps. Het uitrollen van glasvezelverbindingen zou "aanzienlijke extra kosten" met zich meebrengen. Marsh voorziet het risico van overcapaciteit voor gebieden die al acceptabele internetsnelheden hebben.

'Onnodige waardevermindering'

Dat zou dan zorgen voor onnodige waardevermindering van bedrijfsinvesteringen én voor verspilling van budget dat bestemd is voor breedbandinfrastructuur. AT&T-topvrouw Marsh gebruikt in haar blogpost de term 'overbuilding', die in wezen neerkomt op concurrentie tussen verschillende internetproviders in een bepaald geografisch gebied, zo legt Ars Technica uit. Voor eindgebruikers biedt dit echter keuze en mogelijkheden voor lagere prijzen en/of hogere internetsnelheden.

"De pandemie heeft de consensus-opinie verbreed dat het tijd is voor herziening van de huidige breedband van de FCC van 25/3 Mbps", schrijft de executive vice-president die verantwoordelijk is voor AT&T's relaties met de federale overheid. Zij geeft aan dat die snelheid op zich voldoende is voor telewerken met videovergaderplatform Zoom en voor onderwijs op afstand.

Zoomen, streamen én tweeten

Maar gebruikers doen meer, erkent Marsh, en dus zijn internetverbindingen nodig die meerdere datastreams tegelijk aankunnen. "Als je Zoomen, streamen en tweeten combineert in een gemiddeld huishouden van vier dan valt er eenvoudig te concluderen dat downloadsnelheden omhoog moeten." Vervolgens schrijft de AT&T-topvrouw over internetsnelheden van 100 Mbps down en 20 Mbps up. Zelf heeft ze een 300/20-verbinding die voor haar huishouden afgelopen jaar prima voldeed.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee