Overslaan en naar de inhoud gaan

Te koop: netwerk van internetaanbieder in Groningen

Internetleverancier Rodin Broadband Groningen is door de rechter failliet verklaard. De onderneming, die zich bezighield met de uitrol van snel internet op het Groningse platteland, verkeerde al enige tijd in financiële moeilijkheden. Curator Jan Hein Mastenbroek benadrukt in een verklaring dat hij er alles aan zal doen om het internetnetwerk voor klanten beschikbaar te houden.
failliet
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Voor de klanten verandert er momenteel dus niets. Mastenbroek wil zo spoedig mogelijk op zoek gaan naar een koper voor het netwerk van de onderneming, zodat de aanleg van snelle verbindingen in de noordelijke provincie door kan gaan. "Het is van het grootste belang dat dit proces een kans krijgt, omdat anders de schade voor alle betrokkenen enorm zou zijn en het project in ieder geval niet meer uitvoerbaar zou zijn", geeft de curator aan.

Platteland online helpen

Rodin kreeg een aantal jaar geleden de klus om in het Groningse buitengebied duizenden zogeheten witte adressen aan te sluiten op snel internet. Dat zijn adressen die ver op het platteland liggen en voor een commercieel bedrijf niet aantrekkelijk zijn om aan te sluiten. Vandaar dat er publiek geld in werd gestoken. Met de klus waren tientallen miljoenen euro's gemoeid. Maar eerder dit jaar kwam naar voren dat er nog maar weinig aansluitingen echt waren gerealiseerd.

Rodin staakte volgens Dagblad van het Noorden na verschillende tegenslagen vorig jaar al voorlopig het project Snel Internet Groningen. Het bedrijf had meer geld nodig van de provincie. Eerder dit jaar meldde de krant dat de Luxemburgse aandeelhouder CEBF bij Rodin ingreep en dat er achter de schermen aan een plan werd gewerkt om de onderneming er weer bovenop te helpen.

Voorlopig voortzetten

Dat laatste lijkt niet gelukt. Vorige week verleende de rechtbank in Groningen al uitstel van betaling. Deze surseance is nu omgezet in een bankroet. "Hoewel het bedrijf nu failliet verklaard is, zal het voorlopig worden voortgezet in de huidige vorm", laat de curator weten. "Dit gebeurt in de hoop om zo het doel, snel internet voor het buitengebied van Groningen, alsnog te kunnen realiseren."

Daarvoor is het dan wel van belang dat er extra geld komt. Volgens Mastenbroek zijn er nog maar rond de 1600 klanten. De failliet verklaarde vennootschap telt volgens hem geen medewerkers. Via andere vennootschappen zijn er natuurlijk wel mensen in de weer, maar die vallen niet onder de curator. Waar het precies is misgegaan bij Rodin, moet Mastenbroek nog uitzoeken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in