Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN breidt internetservice voor buitengebied uit

KPN breidt de beschikbaarheid van de service voor gebruikers van vast internet die in het buitengebied wonen flink uit. De provider zet het 4G-netwerk in als aanjager van het vaste ADSL-netwerk, om hiermee de downloadsnelheden fors te verhogen.
Boer op een tractor.
© U.S. Department of Agriculture
U.S. Department of Agriculture

De vast/mobiele breedbandverbinding gebruikt in de basis het vaste netwerk, maar schakelt wanneer de snelheden te wensen overlaat het mobiele 4G-netwerk bij als versneller. De service is vooralsnog alleen beschikbaar voor particulieren die in een zogeheten buitengebied wonen en waar de komende 6 maanden niet meer dan 15 Mbit/sec downloadsnelheid bereikt kan worden.

Mobiel voorrang

Daarnaast moet er in datzelfde buitengebied voldoende capaciteit op het 4G-netwerk zijn om binnenshuis voldoende dekking te kunnen garanderen. Volgens KPN kan het daardoor zijn dat consumenten wel van de service gebruik kunnen maken, maar directe buren niet.

Om consumenten te laten controleren of de service op hun adres beschikbaar is, heeft KPN op de eigen website een controlefunctie beschikbaar gesteld.

Door gebruik te maken van de 'Sneller Internet Buitengebied'-service van KPN zouden consumenten een maximale downloadsnelheid van 30 Mbit/s kunnen realiseren, met de kanttekening dat in gevallen van grote belasting van het 4G netwerk mobiele (smartphone)gebruikers voorrang krijgen. Voor de service is volgens KPN geen datalimiet van kracht. 

KPN testte het combineren van ADSL en 4G-internet eerder al en kondigde in januari al aan de service breder beschikbaar te maken. Naast KPN biedt concurrent T-mobile ook al een tijd lang een mobiele internet voor huiselijk gebruik aan met de ´Unlimited 4G voor Thuis´-service. Verschil met de service van KPN is dat hier geen combinatie wordt gemaakt met de DSL-verbinding van consumenten, maar al het verkeer over het 4G-netwerk wordt geleid.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in