Overslaan en naar de inhoud gaan

Frankrijk: iPhone 12 voldoet na update weer aan eisen rondom straling

De Franse overheid is tevreden over de update voor de iPhone 12 die te hoge stralingsniveaus moet tegengaan. Tests hebben uitgewezen dat de smartphone van Apple na de update weer voldoet aan de Europese normen, meldt de voor radiofrequenties verantwoordelijke toezichthouder ANFR.

iPhone 12
Apple

Onlangs kondigde de ANFR nog een verkoopverbodaf voor de telefoon, die in 2020 op de markt kwam. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld als de iPhone 12 in de broekzak gedragen wordt, nam het lichaam namelijk meer elektromagnetische straling op dan volgens de Europese normen mag.

Apple moet de software-update nu doorvoeren bij alle klanten met een iPhone 12. Als dat is gebeurd, heft Frankrijk het verkoopverbod op.

Geen verbod in Nederland

In Nederland kwam het nooit van een verkoopverbod. De Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) stelde weliswaar vast dat de iPhone 12 soms te veel straling afgeeft, maar volgens de Nederlandse toezichthouder levert dit geen acute gezondheidsrisico's op.

Nu de Franse ANFR de update van Apple voldoende vindt, volgt Nederland dit oordeel waarschijnlijk. De RDI zei eerder deze week dat Frankrijk het voortouw zal nemen in het beoordelen van de iPhone 12.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in