Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone 12 mag in Frankrijk niet meer worden verkocht vanwege stralingsgevaar

De Franse telecomtoezichthouder ANFR heeft een verkoopverbod voor de iPhone 12 afgekondigd. Het toestel voldoet niet aan Europese normen voor elektromagnetische straling. Komt er geen oplossing hiervoor dan moeten verkochte toestellen weer worden ingeleverd.

schrik
Shutterstock, wstock

Drie jaar nadat de iPhone 12 op de markt kwam, heeft de Franse telecomtoezichthouder AFNR geconstateerd dat het toestel meer elektromagnetische straling afgeeft dan is toegestaan volgens de Europese normen. Dit meldt Nu.nl op basis van een bericht van het Franse persbureau AFP.

Apple: klopt niet

De toezichthouder heeft een onmiddellijk verbod afgekondigd op de verkoop van het toestel. Hoewel Apple zich houdt aan dat verbod en het toestel vanaf vandaag uit de winkels haalt, claimt het bedrijf dat de metingen waarop AFNR zich baseert, waarschijnlijk niet correct zijn. 

De toezichthouder gaat zo ver dat wanneer Apple niet binnen enkele weken een oplossing voor het probleem heeft, het bedrijf moet zorgen dat alle iPhone 12-exemplaren die al zijn verkocht, teruggehaald worden. 

Apple stelt dat het toestel door verschillende keuringsinstanties is getest en voldoet aan alle stralingsstandaarden. Het bedrijf gaat in beroep bij de AFNR. 

In de hand of broekzak

De AFNR zegt dat  geaccrediteerde labs een absorbtie van elektromagnetische straling hebben aangetoond van 5,74 watt per kilogram gedurende tests waarbij de smartphone in de hand werd gehouden of in de broekzak". Volgens de Europese standaard ligt het maximum toelaatbare niveau op 4,0 watt per kilogram. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in