Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel wil Apple-ecosysteem evenaren voor Windows, Android én iOS

Intel wil de hechte aansluiting van iPhones op Macs na-apen voor smartphones en Windows-computer. De processorproducent komt daarvoor met een app die gebruikers op hun systemen met 'Intel inside' dan toegang geeft tot bepaalde functies op hun smartphones. Dit betreft berichten, notificaties, foto's en bestanden, plus telefoonoproepen.
Apple Watch, iPhone, MacBook, iPad
© Apple
Apple

Apple-klanten genieten al jaren de mogelijkheid om bijvoorbeeld iMessage-berichten te maken, versturen en te beantwoorden op iPhones, iPads en Mac-computers. Daarbij wordt dat Apple-eigen alternatief voor het aloude sms ook gesynchroniseerd gehouden over de diverse apparaten waarop een gebruiker is ingelogd met zijn of haar iCloud-account. Microsoft heeft dit geprobeerd door te voeren voor zijn smartphonebesturingssysteem, maar dat Windows Phone-platform (met als laatste release Windows 10 Mobile) is wegens gebrek aan succes geschrapt.

Niet alle Windows-pc's

Intel waagt nu een nieuwe poging om smartphones hechter te koppelen aan pc's. De Unison-app van de processormaker zorgt voor synchronisatie tussen Android-toestellen of iOS-apparaten enerzijds en Windows-pc's anderzijds. Deze app voor een "naadloze multi-device gebruikerservaring" is gebaseerd op Screenovate, dat eind vorig jaar door Intel is overgenomen.

De nieuwe app voor "naadloze connectiviteit" werkt qua smartphones met elk Android-toestel en elke iPhone, maar is qua pc's wat kieskeurig. Windows-computers moeten wel Intel-processors aan boord hebben en dat dan ook nog van een specifieke soort. Intel heeft Unison onthuld bij de presentatie van zijn dertiende generatie Core-processors, maar laat de app ook draaien op bepaalde huidige processors van de twaalfde generatie.

Later meer mogelijk?

Unison maakt zijn debuut op aankomende premium laptops met twaalfde generatie Intel-chips, waarbij de processormaker zijn marketinglabel Evo hanteert en waarvoor het vereisten oplegt aan laptopmakers. Voor Unison gaat het om Intel Evo-laptops van Acer, HP en Lenovo die deze Windows-systemen later dit jaar op de markt brengen. Daarna zal Intel zijn Unison-app uitbreiden naar laptopdesigns die begin 2023 uitkomen. Hierbij hint de leverancier ook naar meer functionaliteit, zonder die nu al te benoemen.

Op elektronicabeurs CES begin dit jaar heeft Intel de Screenovate-technologie al getoond:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in