Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple Watch 4 meer op senioren gericht

Naast nieuwe iPhones onthult Apple ook de vijfde generatie van zijn smartwatch, die getooid is met het getal 4. Naast reguliere tech-vernieuwingen zoals hogere resolutie scherm komt Series 4 van de Apple Watch met zorggerichte en zelfs levensreddende features.
Apple Watch
© Apple
Apple

De nieuwste uitvoering van het Apple-horloge heeft verbeterde sensoren onder de motorkap. Daardoor kan het onder meer zien wanneer een gebruiker valt. De smartwatch toont dan meteen een melding op zijn scherm, waarmee mensen direct een alarmnummer kunnen bellen. Als gebruikers na een val zich een minuut lang niet bewegen, slaat het horloge zelf alarm.

Hartslagmonitor

Verder kan een hartslagmeter in het horloge mensen waarschuwen als hun hartslag te laag is. Bij onregelmatige hartslag kan de smartwatch waarschuwen voor zogeheten boezemfibrilleren. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn. Verder kan het horloge hartfilmpjes maken. De Apple Watch Series 4 is volgens Apple inmiddels goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsdiensten.

De Apple Watch kost 429 of 529 euro, afhankelijk van de uitvoering. De voorganger, Series 3 wat welgeteld de vierde uitvoering was, wordt in prijs verlaagd tot 299 euro. Apple stopt geheel met Series 1, die na de allereerste Apple Watch-generatie is verschenen. Series 2, die tegelijk met de eerste reeks uitkwam eind 2016, was eerder al uit de handel gegaan. De GPS-loze Series 1 was toen aangebleven als instapper.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in