Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple Watch legt app-eisen op

Per 1 april vereist Apple dat apps voor zijn smartwatch ook specifiek ontwikkeld zijn voor dat apparaat. Apps voor de Apple Watch moeten native zijn en dus gemaakt met de watchOS 2 SDK (software development kit), of een hogere versie. Ondanks de verdachte ingangsdatum is dit geen grap: Apple heeft dit in november al aangekondigd.
Apple-smartwatch
© Unsplash
Unsplash

De deadline voor de native-vereiste voor Watch-apps is bij die vooraankondiging al op 1 april gesteld. Vanaf die datum worden updates aan apps voor watchOS 1 niet langer geaccepteerd door Apple. "Updates moeten native apps zijn gebwoud met watchOS 2 SDK of later. Nieuwe watchOS-apps moeten gebouwd worden met de watchOS 4 SDK of later", liet Apple in november weten aan developers.

Ontwikkelwerk aan de winkel

App-ontwikkelaars die ook de smartwatch van de iPhone-maker willen (blijven) bereiken, moesten dus aan de slag om hun code te updaten. In het geval van Instagram is er echter een ander besluit genomen. De nieuwste versie van deze foto-app iPhones brengt bug-fixes en verwijdert de Watch-installatie.

Instagram, dat sinds 2012 in handen is van Facebook, vertrouwde in zijn Watch-app op functionaliteit in de iPhone-app waarmee Apple's smartwatch is verbonden. De nu uitgekomen versie 39.0 voor Instagram op iPhones brengt volgens het changelog algemene bugfixes en prestatieverbeteringen, maar daarbij wordt verzwegen dat de Watch-app verdwijnt.

Eerder hebben Twitter, Google, Amazon en Slack ook al deze route gekozen, weet The Verge. Notificaties voor deze apps werken nog wel op de Apple Watch, maar voor meer functionaliteit houden developers het bij de veel krachtigere iPhone.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in