Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Lens debuteert als standalone AR-app

Google heeft een standalone app van de Google Lens AR-functionaliteit beschikbaar gemaakt in Google Play. Met de release zorgt Google er voor dat een grote groep Android-gebruikers vanaf nu voor het eerst of eenvoudiger toegang krijgen tot de Google Lens-functionaliteit. De nieuwe app ondersteunt namelijk ook de Nederlandse taal.
Google Lens
© Google.com
Google.com

De nieuw uitgebrachte app heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als de Google Lens-functionaliteit die al beschikbaar was voor een selecte groep gebruikers die hun Android-apparaten op de Engelse taal hadden ingesteld. Voor deze groep was de toepassing eerder dit jaar alleen benaderbaar via de Google Foto’s of Google Assistant. Met de nieuwe, losstaande app is Google Lens sneller en makkelijker te starten en gebruiken. Lens is nu ook in het Nederlands te downloaden.

Verken de wereld

Met Google Lens biedt de zoekmachinegigant gebruikers extra informatie van de wereld om hen heen. Via de informatie die men met de camera in beeld brengt, vertelt Google de gebruiker snel meer over het geselecteerde object. Zo herkent Google Lens planten, kleding, gebouwen, multimedia, levensmiddelen en overige producten, simpelweg doordat de gebruiker de camera op het object richt.

Na een selectie door de gebruiker informeert Google gelijk over wát er nu eigenlijk te zien is. Wie bijvoorbeeld een plant in het vizier heeft, krijgt de naam en achtergrondinformatie over het stukje natuur, zonder dat hier extra AR-apparatuur voor nodig is.

Niet compatibel

Google Lens geeft een grote groep gebruikers nu dus toegang tot deze AR-functionaliteit, maar nog niet alle gebruikers zijn direct enthousiast over de prestaties van de app. Zo lijken niet alle apparaten die op Android draaien geschikt voor de nieuwe applicatie. Volgens verschillende gebruikersrecensies in de Play Store kan de app wel door hun smartphone gedownload worden, maar is niet iedere telefoon in staat om de app ook daadwerkelijk te draaien. 

Een storingsbericht is voor deze gebruikers vooralsnog het teleurstellende gevolg. Dit terwijl in de Play Store wordt gesproken van een minimale vereiste van het inmiddels verouderde Android 6.0, codenaam Marshmallow.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in