Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Cloud accepteert betaling in cryptomunten

Klanten van Google Cloud kunnen binnenkort voor de onlinediensten van de internetgigant betalen met een select aantal cryptomunten. Een eveneens beperkte selectie van klanten start hiermee in de Web 3.0 space.
© Creative Commons Zero.
Creative Commons Zero.

De digitale munten waarmee betaald kan worden zijn onder meer Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Shiba Inu, Litecoin en USDC (USD Coin, die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar). In een later stadium kan het aantal muntsoorten worden uitgebreid. Google werkt hiervoor samen met handelsbeurs Coinbase. Klanten van Google kunnen voor hun betalingen gebruik maken van Coinbase Commerce, een dienst bestemd voor bedrijven die daarmee cryptobetalingen kunnen laten doen door hun klanten.

Versus AWS en Microsoft

Google kondigde deze stap aan tijdens de Google Next-conferentie. Google, dat met zijn clouddiensten concurreert met Amazon en Microsoft, is hiermee deze concurrenten een stap voor. Bij hen kan niet betaald worden met cryptomunten. Mogelijk dat Google hiermee jonge bedrijven kan lokken die zich bezighouden van virtuele valuta en andere innovatieve high-tech.

De cloudaanbieder verklaart nu ook dat het gebruik verkent van Coinbase Prime, waarmee cryptovaluta zijn op te slaan en te verhandelen. De samenwerking met Coinbase houdt ook in dat dit bedrijf een deel van zijn applicaties naar Google verhuist. Tot nu toe waren die ondergebracht bij cloudplatform AWS van Amazon. Daarnaast zal Coinbase de netwerkinfrastructuur en analytics van Google gaan gebruiken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in