Overslaan en naar de inhoud gaan

Blockchain uitkomst voor de zorg

Niet alleen financiële instellingen en bedrijven in de logistiek kijken met interesse naar wat blockchain voor hen kan betekenen. Ook in de gezondheidszorg biedt de technologie tal van kansen, stelt IDC.
arts en patiënt
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Over twee jaar komen bij 20% van de spelers in de gezondheidszorg de blockchaintoepassingen uit de experimenteerfase, verwacht IDC op basis van recent onderzoek. Uit het rapport blijkt dat blockchain een rol als nieuwe generatie middleware kan krijgen en daarmee een alternatief biedt voor de health information exchanges. Blockchain kan een veilige schakel vormen voor patiëntgegevens die van belang is voor zowel zorgverleners als apothekers, verzekeraars en onderzoekers.

"Blockchain effent de weg voor interoperabiliteit op enig moment. Het is beter gedistribueerd. Het is meer gecentraliseerd. Het is meer permanent [sic], toegankelijker", zegt Mutaz Shegewi, research director bij IDC en auteur van het rapport. Nu nog vormt de verscheidenheid aan patiëntinformatiesystemen een grote puzzel.

Maar ondanks veelbelovende plannen en experimenten, IDC ziet ook nog wel beren op de weg. Want anders dan logistiek en de financiële sector heeft de gezondheidszorg te maken met sterke regulering en beveiligingseisen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in