Overslaan en naar de inhoud gaan

De 6 beste blockchain-functies voor de toekomst

De piek in de blockchain-hype lijkt wel te zijn bereikt. Het werkelijk gebruik blijft achter bij de verwachtingen. Toch gaat blockchain over een paar jaar wel degelijk een belangrijke rol spelen en staat het bedrijfsleven te springen om talent met de juiste achtergrond.
Juichen
© CC0 - Unsplash
CC0 - Unsplash

Blockchain staat bij veel organisaties in de belangstelling. Maar de technologie is nog jong. Praktische toepassingen zijn nog slechts mondjesmaat te vinden. Dat lijkt het enthousiasme over de technologie wat te temperen. De beloften van lagere operationele kosten, snellere transactiesnelheden en meer zekerheden rond transacties blijven onverminderd bestaan. Nu als zoeken zo'n 1520 startersbedrijven maar ook multinationals als IBM en Microsoft mensen die blockchaintechnologie in hun vingers hebben, constateert BusinessStudent.com in een rapport waar TechRepublic uit citeert.

Dit zijn de 6 banen waar je je op kunt voorbereiden:

Blockchain project manager

Veel organisaties gaan de ontwikkeling van hun blockchain-toepassingen uitbesteden. Ze hebben daarbij behoefte aan iemand die de vertaalslag kan maken van de bedrijfsdoelstellingen naar de technische staf van de externe partij. Ook moet de technische invulling en de behoeften van de bouwer in simpele bewoordingen aan de eigen organisatie kunnen worden uitgelegd.Daarnaast is er behoefte aan een goede project planning en sturing.

Blockchain-ontwikkelaar

Wellicht de beste baan in blockchaintechnologie op dit moment, volgens het rapport. Juist om de beloften van blockchain-technologie werkelijkheid te maken is veel werk te verzetten in de bouw van platformen en toepassingen. Kwalificaties die uitzicht op een baan als blockchain-ontwikkelaar aanzienlijk vergroten, zijn Microsoft SQL Server, Visual Studio, .NET, MVC, AJAX, SQL, C, C++, C#, Javascript, Node.js, JQuery, SOAP, REST, FTP, HTML, XML, XSLT, XCOD, neurale netwerken, Regression, Agile Scrum, en MYSQL

Blockchain kwaliteitsspecialist

Als kwaliteitscontroleur ben je verantwoordelijk voor het volledige traject. Je bent betrokken bij de planning van complexe blockchain-projecten, ontwerpt handmatige testen en zet waar mogelijk geautomatiseerd testen in.

Juridisch blockchainspecialist

Het vertrouwelijk karakter van de transacties waar blockchain wordt ingezet in combinatie met de nieuwe technologie, roept veel vragen op. Sommige kunnen vanuit bestaande praktijk worden beantwoord, maar in andere gevallen zal jurisprudentie moeten worden uitgelokt. Organisaties zullen op zoek gaan naar juridisch advies van consultancybureaus en advocaten die de blockchainproblematiek kunnen doorgronden.

Blockchain-ontwerper

Elke blockchaintoepassing krijgt een webinterface. Site-ontwerpers met inzicht in de specifieke behoefte van de blockchain-gebruikers en kennis om dit inzicht om te zetten in intuïtieve interfaces voor zowel desktop als mobiele apps creëren krijgen een aantrekkelijke positie op de arbeidsmarkt.

Blockchain-technicus

Volgens BusinessStudent.com waren er vorig jaar voor elke blockchaintechnicus wel 14 open posities beschikbaar. Zij moeten in staat zijn de wensen vanuit de organisatie om te zetten in toepassingen waar de organisatie echt behoefte aan heeft. De meest gevraagde vaardigheden zijn: Java, Hyperledger Fabric, Ripple, Solidity, Python, Bitcoin, Oracle Identity en toepassingen voor toegangsmanagement.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in