Overslaan en naar de inhoud gaan

41% IT'ers vindt bijblijven met alle opkomende technologieën lastig

Ontwikkelingen binnen technologie gaan snel, maar lang niet alle werkenden in tech houden dat bij. Maar liefst 41% zegt zelfs moeite te hebben met bijblijven met alle opkomende technologieën. Dat blijkt uit onderzoek van NTT Data onder 500 IT-professionals. 31% vindt opkomende technologieën vaak zelfs moeilijk te begrijpen.
Verwarde IT'er
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Tegelijkertijd is er wel een enorme druk om mee te komen met alle ontwikkelingen. 51% van de respondenten in het onderzoek (pdf) geeft dan ook aan druk te voelen om met de sector mee te gaan in het implementeren van de nieuwe technologieën.

Maar ze hebben niet altijd een goed beeld van wat die tech dan precies inhoudt. Zo kan 23% zich nog moeilijk een voorstelling maken van low code en heeft 22% nog niet echt een beeld van wat blockchain nou precies doet. Volgens NTT Data heeft dat mogelijk te maken met dat IT-profesionals de toegevoegde waarde van low code en blockchain voor hun organisatie niet goed in kunnen schatten, als gevolg van een gebrek aan kennis.

Naar low code (8%) en blockchain (6%) gaat dan ook het minste van het geld, zo blijkt uit het onderzoek. Bedrijven geven nu een veel groter deel van het IT-budget uit aan 5G (16%), AI en machine learning (14%), IoT (14%) en intelligent automation (13%). Dat zijn ook onderwerpen die IT'ers zelf belangrijk vinden op zakelijk vlak, zeker in het geval van AI en machine learning (62%), intelligent automation (57%) en 5G (54%).

Bijscholing nodig

Volgens Edwin van den Thillart, director of enterprise cloud solutions bij NTT DATA, is het belangrijk dat werknemers goed geïnformeerd zijn over de technologieën die geïmplementeerd worden. "Het kost simpelweg te veel tijd en geld om alle nieuwe technologieën in een organisatie te implementeren. Voordat de stap wordt gemaakt om een nieuwe technologie te implementeren, is het dus belangrijk om je erin te verdiepen en goed te beoordelen wat die technologie jouw organisatie kan opleveren", legt hij uit. "Op deze manier investeer je in het succes van je organisatie. Meer kennis levert een organisatie namelijk meer kansen, en dus meer winst, op."

Ook een groot deel van de respondenten wil graag met bijscholing aan de slag. 52% vindt bijvoorbeeld dat de organisatie een spoedcursus moet krijgen over AI en machine learning. 51% wil daarnaast een spoedcursus over intelligent automation. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in