Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwantumcomputer kan ook nu aan de slag met machine learning

Een van de terreinen waar de kwantumcomputer naar verwachting een grote verbetering kan betekenen, is kunstmatige intelligentie. IBM heeft aan zijn Qiskit-toolkit een aantal applicatiemodules toegevoegd die het mogelijk maken om zelf met experimenten uit te vinden waar de nieuwe mogelijkheden zitten.
kwantumcomputer
© Shutterstock
Shutterstock

De accuraatheid van machinelearningmodellen kan flink omhoog door gebruik te maken van de speciale eigenschappen van een kwantumcomputer zoals het rekenen in hogere dimensionele ruimtes.

Door sommige taken in het proces van machine learning uit te laten voeren door een kwantumcomputer, kan een wel honderdvoudige versnelling worden bereikt, is de verwachting van het Qiskit-team van IBM. Vooral bij het trainen van de modellen zou de versnelling grote voordelen moeten kunnen bieden. De modules zijn voorzien van een uitgebreide set voorbeelden en uitleg om van de mogelijkheden van de toolkit gebruik te kunnen maken.

Online toegang tot kwantumcomputer

Qiskit is een opensource software development kit bedoeld om ontwikkelaars bekend te maken met de mogelijkheden van de kwantumcomputer. IBM introduceerde de Qiskit-toolkit in februari en biedt daarmee toegang tot online gebruik van enkele van zijn kwantumcomputers. Vorige maand werden nog modules aan Qiskit toegevoegd waarmee geïnteresseerden hun eigen kwantumchips kunnen ontwerpen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in