Overslaan en naar de inhoud gaan

ChatGPT krijgt toegang tot het web met nieuwe plugins van OpenAI

ChatGPT kon tot nu toe alleen informatie uit zijn trainingsdata halen om teksten te genereren. Maar daar komt verandering in. Maker OpenAI heeft namelijk ondersteuning voor plugins toegevoegd, waardoor het kunstmatige intelligentie (AI) model ook recente informatie van het internet kan gaan gebruiken.
Data toevoegen
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

ChatGPT is getraind op een dataset met informatie die wat verouderd is: de meest recente informatie komt uit 2021. Teksten genereren over recentere gebeurtenissen of met meer up-to-date-kennis kon tot nu toe dus niet. Maar de nieuw aangekondigde ondersteuning voor plugins moet daar verandering in gaan brengen. Via een speciale plugin van OpenAI kan ChatGPT bijvoorbeeld op het internet zoeken naar specifieke informatie op het internet, zoals de winnaars van de meest recente Oscars-uitreiking, wat eerder niet mogelijk was.

Daarnaast heeft OpenAI een code interpreter gemaakt, die Python kan gebruiken. Daarmee kunnen gebruikers bijvoorbeeld wiskundige problemen oplossen, data-analyses uitvoeren, visualisaties opzetten en bestanden omzetten naar een ander format. 

Instructies uitvoeren

De plugins zorgen er echter niet alleen voor dat ChatGPT andere soorten teksten kan gaan genereren. De plugins geven het taalmodel ook de mogelijkheid om gegenereerde instructies te volgen. In een videovoorbeeld krijgt ChatGPT de opdracht om een recept op te zoeken en vervolgens de benodigde ingrediënten te bestellen via Instacart. Het taalmodel stopt de ingrediënten in de winkelwagen via Instacart en deelt een link met de gebruiker, zodat er afgerekend kan worden. Op verzoek geeft ChatGPT bovendien aan hoeveel calorieën de maaltijd bevat. 

De toegang tot de plugins - zowel om ze te gebruiken als om ze te ontwikkelen - is nog beperkt. Ontwikkelaars die een plugin willen maken, staan nog veelal op een wachtlijst. Er is dus ook nog maar een beperkte set plugins beschikbaar. Het gaat naast die van OpenAI zelf onder meer om Expedia, Klarna Shopping en Zapier. 

Deze bestaande plugins worden vanaf nu toegankelijk voor een beperkte set gebruikers. ChatGPT Plus-abonnees krijgen als eerste toegang, pas later wordt dit verder uitgebreid naar andere gebruikers. Ook wordt nu de mogelijkheid om plugins te maken verder uitgerold. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in