Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon laat klanten met AI code controleren

AWS heeft gisteren de algemene beschikbaarheid van CodeGuru aangekondigd. Het bedrijf wil met het gereedschap een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van software. AWS-klanten kunnen CodeGuru inzetten op basis van een vergoeding per gebruik.
Typende robot
© Shutterstock
Shutterstock

De komst van CodeGuru werd vorig jaar al aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie re:Invent in Las Vegas. Het gereedschap moet een duidelijke aanvulling worden op de reguliere tests die ontwikkelaars uitvoeren op hun code. CodeGuru integreert met bestaande integrated development environments (IDEs) en controleert de code op het moment dat deze wordt geschreven. Het resultaat is commentaar in natuurlijke taal over gevonden problemen en mogelijke oplossingen. Het gereedschap maakt daarbij gebruik van algoritmen die zijn getraind op code uit de 10.000 populairste opensourceprojecten.

Daarbij let de tool niet alleen op logic, syntax en stijl maar bijvoorbeeld ook op latency en efficiënt gebruik van de processor. Daarnaast let CodeGuru ook op veelvoorkomende problemen bij het gebruik van code in productie op de AWS-platformen, zoals het afhandelen van errors in batchprocedures.

Twee onderdelen

CodeGuru bestaat eigenlijk uit twee onderdelen. Het onderdeel CodeGuru Reviewer kan als een van de reviewers geladen worden in de IDE's van bijvoorbeeld GitHub, BitBucket of AWS CodeCommit. De reviewer scant dan automatisch de code aanwezig in de repository en creëert een dashboard waarop alle code reviews bij elkaar komen te staan net als de feedback die is gevraagd bij andere ontwikkelaars. 

Het tweede onderdeel is Profiler dat in de vorm van een agent wordt geïnstalleerd in de app en het gedrag van de app analyseert tijdens het uitvoeren van de code. Er volgt dan een rapportage van inefficiënties, latency en CPU-gebruik in de vorm van een profiel van de app, met daarbij adviezen om de prestaties van de app te verbeteren.

Uit eigen tests van CodeGuru bleek dat sommige teams in staat waren hun kosten met 39 procent omlaag te brengen, bijvoorbeeld door het gebruik van de processoren tot wel meer dan een factor 3 te verminderen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in