Overslaan en naar de inhoud gaan

3 stappen om als tech leider de verduurzaming van je bedrijf te meten

Een grote meerderheid (81%) van de CEO's en CSO's is van mening dat technische leiders moeten opstaan en duurzaamheidsleiders moeten worden, volgens Intel's Sustainable CTO rapport dat in juni 2023 werd gepubliceerd.

leaf cloud
leaf cloud

Definieer de duurzaamheidsdoelen voor jouw bedrijf
Om de verduurzaming van je bedrijf effectief te meten, is het cruciaal om eerst te bepalen wat duurzaamheid specifiek betekent voor jouw organisatie. Identificeer de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI's) die passen bij jouw bedrijfsdoelstellingen, zoals het bijhouden van de C02 voetafdruk, watervoetafdruk, energie-efficiëntie, afvalvermindering, sociale impact en naleving van milieuregelgeving. Het vaststellen van deze doelen biedt een solide basis voor het meten van de duurzaamheidsprestaties van je IT-activiteiten.

Gebruik tools en data-analyse voor meting
Verzamel gegevens over de basisprestaties van je bedrijf met betrekking tot duurzaamheid. Implementeer sensoren, meters en software om emissies, waterverbruik, afvalproductie en toeleveringsketenactiviteiten te monitoren. Gebruik geavanceerde tools en gegevensanalysetechnieken om duurzaamheidsprestaties van bedrijfsmiddelen in de IT-infrastructuur te meten. Automatiseer gegevensverwerking met technologie zoals robotische procesautomatisering (RPA) en maak gebruik van process mining voor een holistisch inzicht in interne processen.

Identificeer ongestructureerde gegevens voor Scope 3 emissies
Om een volledig beeld te krijgen van de duurzaamheid van je IT-activiteiten, verzamel zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens. Identificeer en analyseer ongestructureerde gegevens, zoals informatie uit tijdschriften, magazines, nieuws en websites, om ook Scope 3 emissies in overweging te nemen. Voer audits, enquêtes en interviews uit bij leveranciers om relevante gegevens te verkrijgen. Overweeg samenwerking met stakeholders om gedeelde waarde te creëren en systemische uitdagingen aan te pakken, waardoor duurzaamheidsprestaties beter kunnen worden gemeten en geanalyseerd.

Door deze stappen te volgen, verkrijgt een tech-leider essentiële inzichten om de verduurzaming van het bedrijf effectief te meten en bij te dragen aan de realisatie van duurzaamheidsdoelen.

Lees het volledige artikel hier bij Leaf Cloud.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in