Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek hoe jouw bedrijf in 2024 aan de energiebesparings verplichting kan voldoen

De Europese Unie heeft de ambitie uitgesproken om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarvoor is in 2021 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen, een richtlijn met uniforme standaarden voor duurzaamheidsverslaggeving, die op den duur ook voor kleine en middelgrote bedrijven gaat gelden. Ontdek hoe je kunt voldoen aan de energiebesparingsverplichting en CO2-uitstoot kunt verminderen.

Ook het MKB krijgt te maken met energiebesparingsrapportages

Hoewel deze rapportageplicht niet direct voor het mkb gelden, kunnen kleinere bedrijven er toch mee te maken krijgen via de zogenaamde Scope 3 -emissies. Dit zijn emissies uit de waardeketen. Grote bedrijven moeten ook rapporteren over alle indirecte emissies waarvan ze geen eigenaar zijn of waarover ze geen directe controle hebben. Dit omvat alles: van de producten en diensten die het bedrijf inkoopt, tot de investeringen die het doet en de manier waarop de producten die het verkoopt, worden gebruikt. Op die manier zullen ook verkopers en toeleveranciers worden gevraagd over hun emissie. Dus ook het mkb.

Benieuwd naar wat dit voor jouw bedrijf betekent?

Lees hier de blog van Leaf Cloud over de CSRD en de energiebesparingsverplichting, handige tip om de CO2-uitstoot van je IT-verbruik te verminderen en eenvoudig te rapporteren, de impact van IT op CO2-uitstoot en ontdek hoe je negatieve CO2-uitstoot kunt bereiken met behulp van innovatieve oplossingen.

Doe mee met de revolutie

Door te kiezen voor Leafcloud houd je niet alleen je bedrijfs- en klantdata op Nederlandse bodem, maar draag je ook bij aan een betere toekomst. Als je meer wilt weten over ons unieke groene concept, lees dan hier verder.

Ben je benieuwd of onze clouddiensten bij jullie passen? Kijk dan naar onze producten of neem direct contact met ons op.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in