Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheid werkt aan eigen domeinnaamextensie

Politici en experts vinden dat het tijd wordt voor een eigen domeinnaamextensie voor de Rijksoverheid, zo werd eerder deze week duidelijk. Nu blijkt dat er inderdaad aan zo'n extensie gewerkt wordt. Naar verwachting wordt de naam daarvan eind dit jaar bekendgemaakt.

Het torentje op het Binnenhof
Shutterstock.com

Techexperts stelden eerder deze week in het AD dat een overheidsextensie noodzakelijk is om belangrijke websites herkenbaar te maken en phishing tegen te gaan. Overheidsdomeinen eindigen nu nog op .nl, terwijl in het buitenland bijvoorbeeld .gov gebruikt wordt als het om een overheidswebsite gaat. "In Nederland moet je gokken of een website wel echt van de overheid is. Dat is echt schandalig", aldus Dave Maasland, CEO van ESET Nederland.

Extensie in de maak

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bevestigt nu tegenover het AD dat zo'n eigen extensie in de maak is. Naar verwachting maakt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering de naam van die nieuwe extensie eind dit jaar bekend aan de Tweede Kamer. 

Het is nu dus nog niet duidelijk waar overheidswebsites straks op gaan eindigen. Ook is nog niet bekendgemaakt wanneer de websites daarop overgezet moeten worden en of alle overheidswebsites hier gebruik van moeten gaan maken. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in