Overslaan en naar de inhoud gaan

Commissie Digitale Zaken wil apart begrotingsdebat voor digitalisering

De Commissie Digitale Zaken van de Tweede Kamer gaat een apart begrotingsdebat aanvragen over de digitale plannen van het kabinet. Dat heeft Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (D66) bekendgemaakt op Twitter.
Tweede Kamer
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Van Ginneken diende samen met Kamerlid en commissievoorzitter Renske Leijten (SP) het voorstel in om een apart begrotingsdebat aan te vragen over de digitale plannen. Dat voorstel werd vandaag door de commissie aangenomen. Volgens Van Ginneken is het debat "historisch en hoognodig", "want privacy, veiligheid, innovatie en big tech verdienen aandacht en urgentie". 

Of het debat daadwerkelijk plaats gaat vinden en wanneer, is nog onduidelijk. 

IT-prinsjesdag

De digitale plannen van het kabinet en de begrotingen daarvoor lijken de laatste tijd meer aandacht te krijgen binnen de Rijksoverheid. Net voor Prinsjesdag werd bijvoorbeeld duidelijk dat er ook aan een speciale IT-prinsjesdag gewerkt wordt. CIO Rijk Lourens Visser vertelde aan AG Connect dat die dag op de tweede woensdag van november gehouden moet worden. "We willen laten zien dat informatievoorziening in het hart van het beleid staat. Dit jaar gaan we daarom proefdraaien met een soort ‘Prinsjesdag voor de I’."

De bedoeling is dat op deze dag de rode draden van de departementale I-plannen met de Tweede Kamer gedeeld worden. "Je moet dit zien als een mix tussen de kabinetsplannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd en de bedrijfsvoeringrapportage die we op de derde woensdag in mei altijd met de Tweede Kamer delen."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in