Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikers klagen over mysterieus dataverlies in Google Drive

Voor de tweede keer in korte tijd heeft Google te maken met zijn dataverlies. Deze keer gaat het om Google Drive, dat op mysterieuze wijze bestanden kwijtraakt. Het probleem werd eind november aangegeven.

Google
Shutterstock.com

Volgens Ars Technica lijkt het erop dat het probleem groter is dan Google beschrijft. De techreus heeft het over een "synchronisatieprobleem", maar dat zou alleen betekenen dat bestanden de cloud niet bereiken. Volgens de website is het geen goede verklaring voor het volledig kwijtraken van bestanden, waar veel gebruikers over klagen.

Gebruikers zijn onder meer spreadsheet en documenten kwijt die allemaal aangemaakt en opgeslagen zijn in de webinterface en niet in de desktop-app, zo laten zij weten bij de support-pagina van Google. Ze stellen vaak ‘mei 2023’ vast als moment waarop documenten niet meer werden opgeslagen.

Diagnose is lastig

Volgens Ars Technica zijn er meerdere manieren om bestanden te synchroniseren, wat een eenduidige diagnose bemoeilijkt. “De meest verdachte modus in het hele fiasco is de standaard ‘file streaming’-modus, die feitelijk cloud-first is. Bestanden worden van uw computer verwijderd en in de cloud opgeslagen, waardoor ruimte wordt bespaard en er alleen een weblink overblijft”, aldus de website.

Google heeft nog geen uitleg gegeven over wat er precies aan de hand is. Wel geeft het bedrijf enkele herstelinstructies met manieren om bestanden te herstellen. Daarmee zou het probleem opgelost moeten zijn, maar gebruikers klagen volgens Ars Technicha volop over de diverse 'oplossingen' die niet werken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in