Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiligingsbaas Twitter stapt op

Bestuurslid Michael Coates is opgestapt bij Twitter. De eindverantwoordelijke voor onder meer de systeembeveiliging bij het technologiebedrijf begint voor zichzelf, zo meldde hij via Twitter.
Twitter-logo
© Twitter
Twitter

Coates werkte sinds 2015 bij Twitter. Hij wordt de medeoprichter van een beveiligingsstart-up. De aankondiging van het vertrek valt samen met het opstappen van beveiligingsmanager Michael Zalewski bij Google. Twee dagen eerder doken er al berichten op dat de hoogste securitytopman bij Facebook, Alex Stamos, zou opstappen. Stamos zelf spreekt dit tegen, hoewel zijn rol nu wel is verschoven.

Security-openheid versus PR

Stamos' takenpakket omvat niet langer beveiliging in de brede zin bij 's werelds grootste sociale netwerk, maar hij richt zich nu op nieuwe securityrisico's en beveiliging rondom verkiezingen. Tenminste, dit stelt de Facebook-securitybaas zelf in een tweet, hoewel de berichten over zijn opstappen spreken van een vertrek in augustus.

Facebook en andere techbedrijven liggen onder het vergrootglas nadat grootschalig datamisbruik bij Facebook aan het licht is gekomen. Stamos is eerder plots vertrokken bij Yahoo, wat naderhand is gelinkt aan het door de directie stilhouden van de enorme, meervoudige dataroof bij die internetfirma. Het securityteam van Yahoo had hierover openheid van zaken willen geven, maar is daarin tegengehouden door het management.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in