Overslaan en naar de inhoud gaan

Personeelsverloop Ordina bleef stabiel hoog

Dienstverlener Ordina heeft nog steeds te maken met een hoog verloop onder het personeel. Ondanks maatregelen is het verlooppercentage niet gedaald. De dienstverlener heeft er wel meer nieuw personeel bijgekregen.

CEO Jo Maes vindt het verloop nog steeds te hoog. Het eerste half jaar van 2018 stroomden er 307 FTE uit. Er kwamen 286 werknemers bij. Eind eerste half jaar werkten er 2255 FTE bij het bedrijf. Dat betekent dat Ordina nog altijd te maken heeft met een verlooppercentage van 26 procent. Dat geldt voor zowel het Nederlandse werknemersbestand als in de Benelux.

De dienstverlener wijt het hoge verlooppercentage aan een aantal factoren. “Het is een mix van factoren die een rol speelt. De economie is goed. Er is veel werk voor IT’ers. Veel bedrijven zijn op zoek. Millennials hebben sowieso een andere binding met een organisatie”, aldus een woordvoerder.

High performance teams

Ordina nam vorig jaar al maatregelen om het hoge verlooppercentage te laten dalen. Een van de initiatieven is het vormen van, wat Ordina noemt, high performance teams waarin mensen met verschillende disciplines samenwerken. “We merken dat mensen dat heel aantrekkelijk vinden. Het lukt ons om op deze manier nieuwe mensen naar ons toe te halen”, aldus de woordvoerder.

Maes zegt daarover: “Het goede nieuws is dat we 35% meer nieuwe medewerkers hebben aangetrokken in vergelijking met de eerste helft van 2017. Ons Young Professional-programma is succesvol: in het eerste halfjaar zijn 133 Young Professionals van start gegaan, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.”

Om werknemers perspectief te bieden op een interessante carrière binnen Ordina heeft het bedrijf een interne jobmarkt georganiseerd. Dat deed het dit half jaar voor het eerst.

Overheid

De dienstverlener verbeterde het eerste half jaar zijn omzet en resultaat. Het bedrijf maakte 178,9 miljoen omzet, het resultaat kwam uit op 5,1 miljoen. De omzet steeg in Nederland vooral in de overheidsmarkt. Maes: "Deze groei wordt gedreven door de eerder afgesloten ICT-mantels, de inzet van High performance teams en toegenomen omzet uit beheeropdrachten. Onze operationele verbeteringen werpen vruchten af. Het rendement wordt ondersteund door lagere kosten en een hogere productiviteit."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in