Wat sex en cybercrime gemeen hebben

Dinei Florencio and Cormac Herley, de auteurs van het rapport, stellen dan ook dat weinig waarde moet worden gehecht aan het bewijs dat deze onderzoeken claimen blootgelegd te hebben.
Mannen overschatten, vrouwen onderschatten
In het geval van onderzoek naar het aantal sexuele partners, blijken mannen doorgaans een overschatting te maken, terwijl vrouwen juist geneigd zijn een kleiner aantal op te geven. Sommige mannen hebben bovendien de gewoonte flagtrante leugens over hun sexuele prestaties rond te bazuinen. Als gevolg daarvan duwen zij de gemiddelden in de uitkomst van deze onderzoeken omhoog.
Volgens de onderzoekers zijn er parallellen te trekken met onderzoeken naar de gevolgen van cybercrime. Ook hier heeft een kleine groep de neiging de financiële schade die zij hebben geleden sterk te overdrijven. De onderzoekers tonen met een statistische analyse aan hoe makkelijk het is de einduitkomst te beïnvloeden met slechts enkele foutieve resultaten.
Cybercriminelen publiceren geen jaarcijfers
Het probleem is, zegt een beveiligingsonderzoeker van Kaspersky Labs tegen BBC News, dat criminelen geen jaarcijfers publiceren. Daarmee is het per definitie een ondoorzichtige economie. Dat neemt niet weg dat cybercrime een groot probleem is. Dat valt af te leiden uit de rechtszaken tegen opgepakte cybercriminelen, en de potentiële opbrengsten die zij hadden kunnen genereren als ze hun malafide praktijken hadden kunnen doorzetten. Het is duidelijk dat het maar het topje van de ijsberg is dat zo bekend wordt.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee