Overslaan en naar de inhoud gaan

Randstad: zorgwekkend weinig personeel krijgt AI-training

personeelstraining
werknemers
CC0 - Unsplash

De meeste werknemers denken dat kunstmatige intelligentie (AI) een belangrijke bijdrage kan leveren voor hun toekomstige carrière. Toch krijgen maar weinig van hen trainingen aangeboden om hun AI-vaardigheden te ontwikkelen. Dat komt naar voren uit een onderzoek onder ruim 7000 werknemers door uitzendconcern Randstad, dat die ontwikkeling zorgwekkend noemt.

Het uitzendconcern heeft onderzoek gedaan in onder meer Duitsland en de Verenigde Staten. Iets meer dan de helft van de ondervraagden gaf daarin aan AI belangrijk te vinden in hun werk en carrière. Maar slechts 13 procent van de werknemers heeft afgelopen jaar met AI kunnen oefenen.

Kloof tussen wens en gelegenheid

Bijna een kwart van de ondervraagden zegt helemaal geen kansen te hebben gehad om vaardigheden met AI te ontwikkelen. Ruim een op de vijf werknemers wil binnen een jaar graag AI-training krijgen. Randstad spreekt van een "significante kloof" tussen de gewenste training met de technologie en de gelegenheid om ermee te oefenen.

Volgens topman Sander van 't Noordende heeft AI een verregaande invloed op de productiviteit en prestaties op de werkvloer. "De organisaties die de kansen van AI benutten, zijn de succesvolle organisaties."

Jongeren dreigen met ontslag

Jongeren zijn het meest enthousiast over AI en het meest bereid om iets te doen als ze vinden dat ze er niet genoeg mee kunnen oefenen, aldus Randstad. Ruim vier op de tien jongere werknemers zegt volgens het onderzoek zelfs ontslag te nemen als ze niet binnen een jaar training aangeboden krijgen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee
RH
Ron Heinen 6 september 2023

Een populaire AI-cursus is de cursus Elements of AI. Deze gratis online cursus wordt aangeboden door de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en TU Delft en geeft deelnemers inzicht in de basis van Artificiële Intelligentie (AI), zie https://www.elementsofai.nl/
Een niet-gratis AI-cursus is een interactieve 1-daagse Artificial Intelligence training waarin je leert hoe je een succes van machine learning en AI kunt maken. Deze training is gericht op professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van AI en hoe ze deze technologie kunnen toepassen in hun eigen organisatie, zie https://www.passionned.nl/academy/ai-training/

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in