Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeven techbedrijven beloven 500.000 Europeanen voor deep tech op te leiden

Zeven techbedrijven hebben zich aangesloten bij het Deep Tech Talent Initiative van de European Institute of Innovation & Technology (EIT) van de Europese Unie. Doel van het initiatief is om in 2025 1 miljoen Europeanen te hebben opgeleid voor werk in de deeptech-sector. De eerste zeven bedrijven hebben alvast beloofd om er gezamenlijk 500.000 op te leiden.
Kennis van bestuurder
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Volgens EIT is het trainen van een miljoen mensen voor deeptech een "kritieke stap voor Europa om maatschappelijke uitdagingen op te lossen en om te kunnen blijven concurreren met technologieën met een hoog innovatiepotentieel", zo vertelt de organisatie in een aankondiging op zijn website. Daartoe werd afgelopen oktober het Deep Tech Talent Initiative opgericht.

Nu hebben de eerste zeven techbedrijven zich aangesloten bij het initiatief. Het gaat om Abodoo, Computer Vision Center, Generation, Intel Corporation, JA Europe, de Tampere University of Applied Sciences en de Technical University of Cluj-Napoca. De zeven bedrijven gaan cursussen aanbieden en actief bijdragen aan de ontwikkeling van trainingen voor potentiële en bestaande deeptech-werknemers. 

Brede doelgroep

De programma's worden beschikbaar voor een diverse groep mensen. Zo zijn er trainingen voor leerlingen en studenten vanaf de basisschool tot aan het hoger onderwijs. Daarnaast komen er trainingen en cursussen voor professionals die hun carrière verder willen brengen. 

Ook omvatten de cursussen diverse onderwerpen. Zo komen er trainingen rondom kunstmatige intelligentie, cybersecurity en programmeren, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld leiderschapsvaardigheden. De partners werken in het initiatief verder samen om een eerlijker speelveld te creëren voor groepen met minder kansen en onder gerepresenteerde groepen in tech en business, zoals vrouwen. De eerste cursussen staan al online. 

Het aanbod kan bovendien snel groter worden. Tijdens een persconferentie liet Martin Kern, directeur van EIT en de Deep Tech Talent Initiative Pledgers, weten dat de groep met aangesloten bedrijven snel kan gaan groeien: volgens hem zijn er al 360 geïnteresseerde partijen in Europa die mogelijk het initiatief willen gaan steunen. En dat is belangrijk, stelt hij. "De echte waarde wordt gecreëerd door samen te werken."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in