Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslagronde bij bugbountyplatform HackerOne: zo'n 12% ontslagen

Het van oorsprong Nederlands bugbountryplatform HackerOne heeft bekendgemaakt zo'n 12% van zijn werknemers te ontslaan. "Deze acties zijn nodig om op de lange termijn succesvol te zijn", verklaart CEO Marten Mickos de beslissing. De ontslagen vallen zowel in de VS, Canada en Groot-Brittannië als op de locatie in Groningen.
Ontslag
© Shutterstock
Shutterstock

Mickos zegt in een verklaring dat er vorig jaar veel nieuwe mensen zijn aangenomen, zodat zij kunnen werken aan nieuwe "productfamilies en aan het uitbreiden van de mogelijkheden van ons platform". Vanwege de huidige economie hebben kleinere bedrijven echter geen geld meer en doen grotere bedrijven er langer over om te beslissen waar ze hun geld aan uitgeven. Dat heeft ook impact op HackerOne en met die impact was geen rekening gehouden, aldus Mickos. "De nieuwe producten die we op de markt brachten, deden het niet zo goed als we wilden."

Om ook in de toekomst succesvol te kunnen zijn, moeten teams nu opnieuw gestructureerd worden, stelt de CEO. Hij benadrukt dat dit een eenmalige actie is. "We zeggen niet dat we onze toekomstige financiële prestaties of het macro-economische klimaat glashelder kunnen voorspellen, maar we wilden ondubbelzinnig een enkele actie nemen en de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan."

Werknemers in de VS en Canada zijn gisteren op de hoogte gesteld. Naar verwachting raakt de ontslagronde ook werknemers in Groot-Brittannië en Nederland. Deze mensen worden nog geïnformeerd, maar dat proces duurt volgens Mickos langer. Hoeveel Nederlandse werknemers getroffen worden, is dus nog niet bekend. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in