Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-ondernemer heeft last van personeelstekort

Veertig procent van de Nederlandse IT-bedrijven heeft last van een tekort aan personeel bij het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van een vijfde van de ondernemers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
zoeken
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Het percentage IT-ondernemers dat belemmeringen ondervindt door een tekort aan arbeidskrachten daalde licht dit kwartaal; het eerste kwartaal van 2018 ondervond nog 42,3 procent van de IT-bedrijven belemmeringen. Overigens zegt 47,7 procent van de IT-bedrijven geen belemmeringen te ondervinden bij het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten. 4 procent heeft te maken met onvoldoende vraag, 6,5 procent heeft te maken met financiële beperkingen.

De IT-ondernemers verwachten dat de personeelssterkte de komende drie maanden gelijk zal blijven, 64,9 procent geeft die verwachting af. Een derde verwacht nieuw personeel aan te nemen waardoor het aantal werknemers zal toenemen. Slechts 2,9 procent verwacht een daling van het personeel.

Voor het merendeel van de IT-ondernemers bleef de omzet het afgelopen kwartaal gelijk. Bijna een derde zegt dat de omzet toenam. Dat is een flinke daling vergeleken met een kwartaal eerder, toen zei nog 50,6 procent dat de omzet steeg. Voor de komende drie maanden verwachten de meeste ondernemers (54,2 procent) dat de omzet toeneemt.

Begin dit jaar bleek ook al uit onderzoek van PwC dat Nederlandse CEO's zich zorgen maken over het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. Driekwart van de ondervraagde maakte zich zorgen over het aantrekken van voldoende geschikt personeel. CEO’s ervaren vooral een tekort aan mensen met digitale vaardigheden en kennis van technologie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in