Overslaan en naar de inhoud gaan

IT’ers werken liever in Amsterdam dan Rotterdam

Hoogopgeleide buitenlandse IT’ers willen graag naar Amsterdam. Dit blijkt uit de cijfers van de The Global Talent Acquisition Monitor van Intelligence Group. Ruim 64.000 Europeanen kregen de vraag in welke steden wereldwijd zij zouden willen werken, waaronder ruim 4000 IT’ers uit andere Europese landen.
Prinsengracht Amsterdam
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Veel buitenlandse IT’ers willen naar Amsterdam terwijl dit aantal voor Rotterdam veel lager is. Voor de havenstad Rotterdam is er meer interesse vanuit de branches transport, olie, gas en offshore, maritiem en administratief.

Trek naar de hoofdstad

Uit gegevens van pr-eDICT van CA-ICT blijkt bovendien dat Amsterdam bovengemiddeld in trek is onder Nederlandse IT’ers. CA-ICT stelde een grafiek samen die de netto toename laat zien van het aantal gediplomeerde ICT’ers, afgezet tegen alle gediplomeerden, dat de afgelopen 12 maanden naar een bepaalde stad is getrokken. Van alle IT’ers die van baan veranderde trok 7 procent naar de hoofdstad, terwijl dit gemiddeld over alle beroepsgroepen slechts 1 procent was.

Doordat Amsterdam een hotspot is voor multinationals en een bloeiende startupscene heeft, is er een groeiende behoefte aan techprofessionals. Dit heeft weer een positief effect op de salariëring van it’ers. Dat bleek eerder dit jaar uit cijfers van Honeypot, dat de loongegevens verzamelde van Nederlandse ontwikkelaars die in 2018 via het banenplatform een baan vonden.

High Tech Campus

Hoewel Eindhoven zich al jaren als de High Tech Campus van Europa profileert, lijkt die boodschap niet besteed aan Europese hoogopgeleiden. Het percentage mensen dat spontaan zegt in Eindhoven wil werken is nihil. Over het aantal buitenlandse IT’ers dat naar Eindhoven zou willen komen bleek het onderzoek zelfs geen uitsluitsel te kunnen geven. In Nederland doet Eindhoven het beter. Uit de grafiek van CA-ICT blijkt dat van alle IT’ers die van baan veranderde, 3 procent naar Eindhoven ging.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in