Overslaan en naar de inhoud gaan

'Deutsche Bank biedt ICT'ers uit Rusland werk in Duitsland'

Deutsche Bank biedt de ongeveer 1500 medewerkers van zijn in Sint-Petersburg gevestigde ICT-afdeling allemaal een baan in Duitsland aan. Dat meldt de zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden. Enkele honderden werknemers zouden al zijn overgegaan naar het technologiecentrum dat de bank opricht in Berlijn.
Deutsche Bank, cloud
© Deutsche Bank
Deutsche Bank

Deutsche Bank wilde niet reageren op het nieuws. In een geschreven verklaring stelt de grootste financieel dienstverlener van Duitsland dat het Berlijnse technologische centrum vooral de zakenbank en de divisie voor zakelijke klanten moet ondersteunen met de ontwikkeling van apps.

ICT-expertise redden

Deutsche Bank veroordeelde in maart de Russische invasie van Oekraïne en meldde geen nieuwe klanten meer aan te nemen in Rusland. Zo zou de bank activiteiten in het land afbouwen. Destijds verklaarde het financiële concern dat de risico's van de sluiting van de afdeling voor technologische ondersteuning in Sint-Petersburg beperkt waren, omdat dergelijke centra ook in Roemenië, de Verenigde Staten en India zijn.

Maar bij zijn eerstekwartaalcijfers waarschuwde Deutsche Bank voor het risico dat de bank amper of geen gebruik zou kunnen maken van het ICT-centrum in Rusland. "Bijvoorbeeld door westerse sancties, ingrepen door de Russische staat of maatregelen van het management."

Volgens Handelsblatt verkleint Deutsche Bank nu het risico dat expertise verloren gaat als het ICT-centrum in Rusland niet meer open kan blijven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in